Guvernul britanic reafirmă că nu va începe anul acesta procesul ieșirii din UE

Guvernul de la Londra a reafirmat vineri că nu va activa anul acesta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează formal procesul ieșirii unei țări din Uniunea Europeană, transmite agenția EFE.

'Poziția guvernului nu s-a schimbat în aceste ultime săptămâni. Articolul 50 nu va fi activat înainte de sfârșitul anului', a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra.

Premierul conservator Theresa May a anunțat deja nu intenționează să inițieze acest proces până la sfârșitul anului în curs sau începutul anului viitor. Odată activat, acest articol stabilește o perioadă legală de doi ani pentru negocierea termenilor ieșirii din UE.

Însă unele publicații britanice au avansat în ultimele zile posibilitatea ca executivul de la Londra să amâne și mai mult acest demers, până la finele anului viitor.

Potrivit cotidianului The Times, executivul condus de Theresa May ar dori să aștepte rezultatul alegerilor generale ce vor avea loc în Franța în luna mai și în Germania în septembrie.

După ce la referendumul desfășurat în Marea Britanie în iunie 51,9% dintre cei prezenți la urne au votat pentru Brexit (ieșirea din UE), responsabilii comunitari au cerut Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta