Guvernul britanic reafirmă că nu va începe anul acesta procesul ieșirii din UE

Guvernul britanic reafirmă că nu va începe anul acesta procesul ieșirii din UE

Guvernul de la Londra a reafirmat vineri că nu va activa anul acesta articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanșează formal procesul ieșirii unei țări din Uniunea Europeană, transmite agenția EFE.

'Poziția guvernului nu s-a schimbat în aceste ultime săptămâni. Articolul 50 nu va fi activat înainte de sfârșitul anului', a indicat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra.

Premierul conservator Theresa May a anunțat deja nu intenționează să inițieze acest proces până la sfârșitul anului în curs sau începutul anului viitor. Odată activat, acest articol stabilește o perioadă legală de doi ani pentru negocierea termenilor ieșirii din UE.

Însă unele publicații britanice au avansat în ultimele zile posibilitatea ca executivul de la Londra să amâne și mai mult acest demers, până la finele anului viitor.

Potrivit cotidianului The Times, executivul condus de Theresa May ar dori să aștepte rezultatul alegerilor generale ce vor avea loc în Franța în luna mai și în Germania în septembrie.

După ce la referendumul desfășurat în Marea Britanie în iunie 51,9% dintre cei prezenți la urne au votat pentru Brexit (ieșirea din UE), responsabilii comunitari au cerut Londrei să înceapă cât mai repede procesul retragerii din blocul comunitar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!