Guvernul Cehiei acceptă să demisioneze după înfrângerea în alegeri

Guvernul Cehiei acceptă să demisioneze după înfrângerea în alegeri

Guvernul Cehiei a acceptat să demisioneze după înfrângerea în alegerile din 8-9 octombrie, a anunţat joi premierul Andrej Babis, citat de Reuters.

Oferta de a demisiona i-a fost trimisă sub forma unei scrisori preşedintelui Milos Zeman, spitalizat din 10 octombrie, şi nu înmânată personal de prim-ministru, aşa cum se obişnuieşte.

Coaliţia guvernamentală a pierdut competiţia electorală în favoarea a două blocuri de partide de opoziţie, care au convenit deja să formeze viitorul guvern, cu Petr Fiala - liderul celei mai puternice dintre cele cinci formaţiuni politice participante - ca premier.

În Cehia s-au înregistrat marţi 13.502 de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 3.452 de internări în spitale din cauza COVID-19, ceea ce a obligat unele unităţi sanitare să limiteze asistenţa fără caracter de urgenţă. Babis a promis că guvernul demisionar va continua eforturile de combatere a noului val epidemic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Vlasov juca milioane euro din banii Camerei de Comerț la cazinou. Cămătarii îi „susțineau” pierderea