Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat/Cum s-a împărțit „prada” între partidele din coaliție

Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat/Cum s-a împărțit „prada” între partidele din coaliție

Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat, au decis la discuțiile de astăzi echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Au fost 7 ore de discuții pe această temă, care nu s-au terminat. Va exista o împărțire în funcție de câte ministere a luat fiecare partid. Acolo unde PNL a luat un minister, va primi jumătate dintre secretarii de stat iar restul va fi împărțit între USR-PLUS și UDMR.

Dacă există 4 secretari de stat la un minister, doi vor merge către partidul care are și ministrul iar următoarele două funcții de secretar de stat se vor împărți între celelalte două formațiuni politice care sunt în momentul de față la guvernare.

Există o schimbare pentru miniștrii. Vor putea decide ce atribuții va avea fiecare secretar de stat. Este important, deoarece secretarii de stat sunt cei care pun pe masa miniștrilor proiectele de lege, fiind mâna dreaptă a acestora, scrie și Digi 24.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului