Guvernul de la Roma anunță că nouă cetățeni italieni au fost uciși în atacul din Bangladesh

Guvernul de la Roma anunță că nouă cetățeni italieni au fost uciși în atacul din Bangladesh

Nouă italieni, patru bărbați și cinci femei, au fost uciși în atacul comis de militanți islamiști asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului și un altul este dat dispărut, a anunțat sâmbătă ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni, relatează AFP și Reuters.

* Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici din Bangladesh (armata)


* Bangladesh/atentat: Premierul Matteo Renzi afirmă că Italia a suferit "o pierdere dureroasă"

Ministerul a publicat o listă cu numele celor nouă victime, adăugând că familiile acestora au fost anunțate. Persoana dispărută se afla în restaurant în momentul atacului, însă nu a fost identificată printre cele 20 de victime, a explicat Gentiloni.

Militanți islamiști au ucis 20 de persoane, majoritatea cetățeni străini, în incinta unui restaurant de lux din Dhaka înainte ca forțele de securitate să ia cu asalt clădirea, punând capăt unei operațiuni de salvare a ostaticilor care a durat 12 ore. Potrivit unor surse oficiale, forțele de securitate au ucis șase teroriști.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…