Guvernul ELIMINĂ comisiile de SPECIALITATE pentru MEDICAMENTE!

Guvernul ELIMINĂ comisiile de SPECIALITATE pentru MEDICAMENTE!

Ministrul Sanatatii: Guvernul va elimina comisiile de specialitate de la nivelul caselor de asigurari, medicul va putea prescrie direct medicamentele! Guvernul va aproba joi o hotarare de guvern prin care se vor desfiinta comisiile de specialitate de la nivelul caselor judetene de asigurari care aproba sau nu dosarele cu tratamentul anumitor bolnavi, a anuntat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in deschiderea sedintei saptamanale a executivului.

Prin eliminarea acestor comisii, medicul va putea prescrie direct medicamentele, a spus Bodog.

Hotararea de guvern va intra in vigoare in data de 1 martie, a precizat ministrul Sanatatii, iar pana atunci "comisiile vor solutiona toate dosarele de pe ordinea de zi".

Eliminarea acestor comisii era mentionata in programul de guvernare al PSD, unde se prevede: "Debirocratizarea accesului la tratament al pacientilor din programele nationale, intelegand prin aceasta, accesul pacientilor la tratamentul adecvat la momentul diagnosticarii. Reducerea timpului se va realiza prin desfiintarea comisiilor si posibilitatea medicului terapeut de a-si alege cea mai buna varianta de tratament pentru pacientul sau".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale