Guvernul felicită lotul de chimie al României care a cucerit 6 medalii la Olimpiada Internațională de la Moscova

Guvernul a felicitat, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook, lotul olimpic de chimie al României, care a cucerit șase medalii - două de aur, două de argint și două de bronz -, la a 50-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie "D. Mendeleev", desfășurată în perioada 1 - 8 mai, la Moscova.

Medaliile de aur au fost obținute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a — Liceul Internațional de Informatică din București) și Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a — Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân'' din Constanța). Ambii elevi au fost laureați cu aur și argint la ediția precedentă, însă, spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reușit să se claseze pe locul I cu punctaj maxim.

Medaliații cu argint sunt Cristian Robert Râclea (clasa a XII-a — Colegiul Național ''Vasile Alecsandri'' din Galați), care și-a egalat performanța din 2015, și Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a — Colegiul Național ''Sfântul Sava'' din București).

Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Fîrțală (clasa a XII-a — Colegiul Național ''Petru Rareș'' din Piatra-Neamț) și Raluca Dărăuță (clasa a XII-a — Colegiul Național ''Gheorghe Vrânceanu'' din Bacău).

La această ediție jubiliară a concursului au participat 120 de elevi din 19 țări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!