Guvernul iranian permite Rusiei să-i folosească baza aeriană de la Hamadan pentru raiduri în Siria

Guvernul iranian permite Rusiei să-i folosească baza aeriană de la Hamadan pentru raiduri în Siria

Avioanele ruse care efectuează bombardamente în Siria pot folosi o instalație iraniană ca punct de plecare pentru lansarea atacurilor, a transmis sâmbătă guvernul iranian, informează DPA.

"Dacă este nevoie, rușii pot continua să folosească baza noastră (de la Hamadan) pentru operațiuni militare (împotriva grupării teroriste Statul Islamic)", a declarat ministrul apărării Hussein Dehghan, potrivit agenției Tasnim.

Iranul este un aliat ferm al președintelui sirian Bashar al-Assad. Iranul este pregătit să susțină guvernul sirian "împreună cu prieteni ca Rusia", a menționat Dehghan.

Baza de la Hamadan a ajuns în atenția presei internaționale la începutul acestui an când Iranul a suspendat pentru scurt timp dreptul Rusiei de a o folosi după ce un acord secret pe această temă între cele două țări a devenit public. La scurt timp după aceea, Iranul a anunțat că va permite Rusiei să-i folosească baza aeriană pentru realimentarea avioanelor sale de luptă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…