Guvernul nu ia în calcul să facă o altă nominalizare pentru CA al TVR

Guvernul nu ia în calcul să facă o altă nominalizare pentru Consiliul de Administraţie al TVR, "cel puţin deocamdată", a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, el precizând totodată că e dreptul comisiilor de cultură ale Parlamentului să dea vot negativ la audierea lui George Orbean.

Guvernul nu ia în calcul să facă o altă nominalizare pentru CA al TVR

La finalul şedinţei, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază Guvernul prestaţia pe care a avut-o George Orbean, nominalizat de Guvern în Consiliului de Administraţie al TVR, în comisiile de cultură ale Parlamentului, iar Dan Suciu a spus că "nu am păreri".

"Este dreptul comisiilor să aibă un aviz negativ, iar Guvernul a nominalizat o persoană, persoana respectivă a beneficiat de voturile Consiliului. Nu suntem implicaţi mai mult în această procedură", a spus Suciu.

Jurnaliştii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Executivului dacă Guvernul ia în calcul să facă o altă nominalizare, dar Suciu a negat.

"Guvernul nu ia în calcul, cel puţin deocamdată, acest lucru", a spus Suciu.

Propunerea noului Consiliu de Administraţie al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, George Orbean, nominalizat de Guvern, nu a fost validat miercuri de plenul reunit din cauza lipsei de cvorum.

Comisiile de cultură ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat negativ, marţi, propunerea de desemnarea a lui Geroge Orbean în funcţia de preşedinte-director general al TVR.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar