Guvernul, reacție în cazul Halep. Ciucă o consideră nevinovată: „Să fim alături de ea!”

Guvernul, reacție în cazul Halep. Ciucă o consideră nevinovată: „Să fim alături de ea!”

Întrebat de poziția Guvernului privind scandalul în care este implicată Simona Halep, purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru a susținut că premierul Nicolae Ciucă consideră că Simona Halep este nevinovată.

Premierul Nicolae Ciucă o consideră nevinovată pe Simona Halep FOTO Colaj

„Premierul a făcut public sprijinul acordat. Consideră că Simona Halep este judecată azi într-un mod absolut incorect față de ce a însemnat și înseamnă în continuare. Din punctul său de vedere este nevinovată”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, fiind întrebat cu privire la poziția Guvernului față de scandalul în care este implicată Simona Halep.

Reprezentantul Guvernului a mai adăugat că „este datoria noastră că cetățeni români să fim alături de ea, reprezintă o etapă importantă din istoria tenisului românesc, feminin (...) Este bine în aceste momente să îi fim alături cu toții, ar fi nedrept să ne grăbim să judecăm”.

O nouă acuzație pentru Simona Halep

Simona Halep , suspendată din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, înfruntă acum o acuzație diferită, a anunțat oficial Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Într-un comunicat publicat în vineri seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

În urma anunțului, Halep a răspuns instantaneu după anunțul ITIA, acuzând un complot împotriva ei. „Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele”, a transmis Simona Halep.

Ce este pașaportul biologic

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Practic, dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului - „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise, conform site-ului oficial al Agenției Internaționale Antidoping (WADA).

Lămuriri din partea ITIA

Ulterior, ITIA a transmis că acuzele vor fi analiate într-o singură audiere.

Am propus ca ambele acuze (n.r. – de dopaj pentru consum de Roxadustat și nereguli cu pașaportul biologic) să fie analizate într-o singură audiere, astfel încât să evităm mai multe sesiuni, în acest sens. Pentru a reuși acest lucru, vrem ca toate părțile implicate (inclusiv tribunalul independent) să aibă timp suficient pentru a aduna date și probe legate de ultimul caz (n.r. – cel cu pașaportul biologic). Finalmente, decizia amânării audierilor va fi luată de tribunalul independent. Doamna Halep are, de asemenea, posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere în fața acestui tribunal independent (n.r. – în ceea ce privește decizia amânării audierilor)“, a transmis ITIA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro