Guvernul rus revizuieşte numărul deceselor asociate COVID-19, admiţând că acesta a fost subestimat

Guvernul rus revizuieşte numărul deceselor asociate COVID-19, admiţând că acesta a fost subestimat

Rusia a recunoscut miercuri că numărul deceselor sale asociate COVID-19 este în realitate de 70.921, cu 27,4% mai multe faţă de bilanţul oficial publicat anterior, transmite agenţia EFE.

''Aceşti 70.921 de oameni au murit direct din cauza COVID-19, (diagnostic) confirmat oficial şi care nu stârneşte nicio îndoială'', în timp ce alte 45.109 persoane infectate cu noul coronavirus au decedat din cauza altor boli, cum ar fi patologii ale sistemului cardiovascular, endocrin sau respirator, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova la postul public Rossiya.

Precizările sale vin după ce săptămâna aceasta institutul naţional de statistică Rosstat a anunţat o creştere dramatică a deceselor în primele 11 luni ale anului 2020, cu 13,9% mai multe faţă de perioada similară de anul trecut, ceea ce a alimentat suspiciunile deja existente asupra datelor oficiale despre victimele pandemiei.

Rusia, ţară unde peste trei milioane din cei circa 145 de milioane de cetăţeni au fost infectaţi cu noul coronavirus, a început campania de vaccinare şi estimează că până joi vor fi deja livrate peste un milion de doze din vaccinul Sputnik V. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării