Guvernul turc a lansat demersurile în vederea retragerii cetățeniei a 130 de fugari, între care și predicatorul Gulen

Guvernul turc a lansat demersurile în vederea retragerii cetățeniei a 130 de fugari, între care și predicatorul Gulen

Guvernul turc a anunțat luni că a lansat demersurile în vederea retragerii cetățeniei a 130 de fugari, între care și predicatorul Fethullah Gulen, pe care autoritățile de la Ankara îl acuză că a planificat puciul eșuat din iulie anul trecut, transmit AFP și DPA.

Cei 130, care se află în prezent în străinătate, vor pierde cetățenia turcă dacă nu se întorc în țară în trei luni, potrivit anunțului publicat de Ministerul de Interne în Jurnalul oficial.

Circa 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia în contextul stării de urgență decretate după tentativa de puci din 15 iulie 2016, sub acuzația că susțin rețeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăiește în SUA de la finele anilor 90 și a cărui extrădare este cerută insistent de Ankara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu