Guvernul vrea să majoreze impozitul la jocurile de noroc

Guvernul vrea să majoreze impozitul la jocurile de noroc

Nivelul de 40% ar viza toate câştigurile obţinute şi ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc, scrie Profit.ro , care citează surse guvernamentale.

În prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% şi 25%. Astfel, la un premiu de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei şi 445.000 lei, precum şi 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

O variantă iniţială avută în vedere în cadrul negocierilor era pentru o cotă unificată de 20%.

Alte măsuri asupra cărora se poartă acum discuţii, conform sursei, vizează: reducerea facilităţilor pentru constructori, industria alimentară şi agricultură, reducerea facilităţilor pentru constructori, un nou sistem de impozitare al proprietăţilor, restricţionarea unor activităţi pe microintreprindere, cum sunt cele de consultanţă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale