Hackeri ruşi au blocat site-urile preşedinţiei şi guvernului din Bulgaria: „Este un atac asupra statului”

Hackeri ruşi au blocat site-urile preşedinţiei şi guvernului din Bulgaria: „Este un atac asupra statului”

Hackeri ruşi au blocat o serie de site-uri guvernamentale bulgare într-un atac cibernetic la scară largă, a anunţat sâmbătă un anchetator, potrivit DPA.

FOTO Shutterstock

Atacul a făcut ca site-urile preşedinţiei, guvernului, unor ministere cheie şi Curţii Constituţionale din Bulgaria să fie blocate sau să funcţioneze lent, potrivit unor surse oficiale, scrie Agerpres .

„Acest atac al hackerilor a venit de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a spus şeful agenţiei de investigaţie din Bulgaria, Borislav Sarafov.

„Este un atac asupra statului bulgar", a declarat la rândul său procurorul general Ivan Ghev, care a spus că este „o problemă serioasă".

Ca parte a familiei europene, Bulgaria apără valorile europene, a declarat el, adăugând că este „normal" ca acest lucru să aibă şi consecinţe.

Atacul cibernetic asupra instituţiilor bulgare nu a afectat conţinutul acestora sau datele persoanele, a precizat Ministerul Afacerilor Digitale, care a adăugat că atacul a fost oprit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale