Hackerii ruși au atacat site-urile mai multor aeroporturil din SUA

Hackerii ruși au atacat site-urile mai multor aeroporturil din SUA

Hackeri vorbitori de limbă rusă au efectuat luni atacuri asupra site-urilor web a peste 10 aeroporturi americane. Nu a fost raportat niciun impact asupra zborurilor, relatează CNN .

Grupul de hackeri cunoscut sub numele de Killnet şi-a intensificat activitatea FOTO Shutterstock

Site-urile web ale unor aeroporturi civile din SUA, printre care și unele mai mari, nu au putut fi accesate luni dimineaţă, iar mai mulţi hackerii vorbitori de limbă rusă și-au revendicat atacul.

Nu au fost raportate însă probleme privind un posibil impact asupra călătoriilor, ceea ce sugerează că atacul cibernetic a afectat doar vizualizarea informaților atunci când oamenii au încercat să le acceseze.

„Evident, continuăm verificările și nu există nicio îngrijorare cu privire la întreruperea operațiunilor”, a declarat luni Kiersten Todt, șeful de personal al Agenției de Securitate Cibernetică și Infrastructură din SUA (CISA), la o conferință de securitate din Sea Island, Georgia.

Printre cele 14 site-uri web afectate, se numără şi cel al aeroportului internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta, dar și cel al aeroportului Internațional Los Angeles.

Grupul de hackeri cunoscut sub numele de Killnet şi-a intensificat activitatea şi vizează organizaţii din ţările NATO, după declanșarea invazia Rusiei asupra Ucrainei. Hackerii, slab organizați susțin din punct de vedere politic Kremlinul, dar nu sunt cunoscuti legăturile lor cu Moscova.

Grupul a revendicat săptămâna trecută responsabilitatea pentru scoaterea din funcţiune a site-urilor web ale guvernului SUA. Killnet este învinuit pentru că a dezactivat un site web al Congresului SUA în iulie, dar şi pentru atacuri cibernetice asupra unor organizaţii din Lituania , după ce ţara a blocat transportul de bunuri către enclava rusă Kaliningrad.

Tipul de atac cibernetic folosit de Killnet este cunoscut sub numele de „refuz distribuit al serviciului" (DDoS), în care hackerii inundă serverele cu trafic web fals pentru a le scoate din funcțiune..

Atacurile DDoS sunt favorizate de actori, deoarece au rezultate vizibile, dar aceste incidente sunt de obicei superficiale și de scurtă durată”, a declarat pentru CNN John Hultquist, vicepreședinte la firma de securitate cibernetică deținută de Google, Mandiant.

Un purtător de cuvânt al Administrației pentru Securitatea Transporturilor a declarat că agenția monitorizează problema.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria