Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România şi încarcerat la Rahova

Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România şi încarcerat la Rahova

Hackerul român Marcel Lehel Lazăr, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost adus, marţi, din Statele Unite ale Americii în România pentru ispăşirea pedepsei, au declarat surse din cadrul ANP pentru MEDIAFAX. 

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că Marcel Lehel Lazăr, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost adus sub escortă, marţi, pe aeroportul Henri Coandă din Capitală, urmând să fie încarcerat la o unitate de detenţie.

Hackerul român a fost cel care a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de Stat şi a fost condamnat, pe 1 septembrie, la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post. Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.

Odată cu folosirea în interes de serviciu a unui cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat de către, Hillary Clinton a încălcat reglementările federale privind corespondenţa oficială. Acest lucru a fost dezvăluit pentru prima dată de Macel Lehel Lazăr, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către judecătorul James C. Cacheris din statul Virginia.

 Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell. După ce a avut acces la conturile de email ale victimelor şi a aplicat diferite tactici inclusiv fraudă, furt de identitate şi hărţuire, Lazăr ar fi predat mass-media documentele furate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria