Hagi alături de Simona Halep: „E inacceptabil, din punctul meu de vedere, ce i se întâmplă”

Hagi alături de Simona Halep: „E inacceptabil, din punctul meu de vedere, ce i se întâmplă”

După ce audierea în cazul ei de dopaj a fost amânată pentru a treia oară, la intervenția ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), Simona Halep a răbufnit pe rețelele de socializare.

Simona Halep. Foto: Arhiva Adevărul

Sunt devastată! Îmi omoară reputația”, posta Simona Halep pe una dintre rețelele de socializare.

Încă o dată, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună. Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audirerea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni. Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale. Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte... Justiția amânată este justiție interzisă”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Gică Hagi, prieten și susținător al Simonei, a caracterizat totul printr-un singur cuvând, „inacceptabil”.

Nu e drept ce i se întâmplă, sub nicio formă. Cum a scris Ianis, e inacceptabil, din punctul meu de vedere. Ea știe că noi suntem împreună, comunicăm. Ea trebuie să aibă putere. Pentru că, practic, e o sportivă puternică. Din păcate, și de asta am zis că e inacceptabil, tot ce se întâmplă pentru ea în momentul de față e foarte greu. Și în momentele grele trebuie să ai liniște. Să se ridice, să fie puternică, și bineînțeles că o să iasă din asta”, a declarat Gică Hagi, potrivit Pro TV.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de ITIA după ce a fost depistată cu o substanță interzisă, Roxadustat, la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022.

Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.

Cazul Simonei urmează a fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Simona este în continuare suspendată și nu a mai jucat din august 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Viața de poveste a Ginei Pistol, vânzătoarea din Roșiori cu profesională, care a ajuns vedetă națională / Mircea Badea și Oreste au fost primii care au …

2 Dan Petrescu l-a scârbit și pe Ilie Dumitrescu: „Bine, mă, dacă tu crezi că eu te sun să iau informații, eu uit telefonul tău, uită-l și tu pe al meu …

3 Ucigaşul interlopului Emi Pian, condamnat la 13 ani închisoare / Vasile şi Laurenţiu Duduianu (fraţii lui Emi Pian) au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 lu…

4 Răsturnare de situație? / Sindicatele, la un pas de înţelegere cu Guvernul? / Anton Hadăr: Am primit o ofertă mai bună / Marius Nistor: Nu mie trebuie să îm…

5 Strania declarație a Ucrainei despre pierderea a cinci avioane într-un atac al Rusiei și speculațiile care s-au născut