Hagi, „trădat“ și furios în FCSB – Farul: Play-off-ul, aruncat în aer de un meci exploziv VIDEO

Hagi, „trădat“ și furios în FCSB – Farul: Play-off-ul, aruncat în aer de un meci exploziv VIDEO

Superliga românească oferă, de-a lungul unui sezon, destule meciuri anoste, care pot fi catalogate drept „somnifer fotbalistic“. În actuala stagiune însă, mai ales de când a început play-off-ul, am avut un număr important de partide care s-au ridicat peste nivelul obișnuit al primului eșalon. Iar luni seară, cel mai așteptat duel al etapei cu numărul 4, FCSB – Farul Constanța, s-a încadrat în această categorie.

Gheorghe Hagi a suferit pe margine din cauza erorilor comise de jucătorii săi

Într-o atmosferă frumoasă pe „Arena Națională“, cei peste 27.700 de suporteri care au îndurat ploaia au fost răsplătiți, în primele 45 de minute, cu un fotbal spectaculos, cu ritm, în care au existat foarte puține momente moarte. „Marinarii“ și-au respectat statutul de lider al play-off-ului și au început mai bine. Cu un joc bazat pe combinații, dintr-o atingere, formația dobrogeană a avut ocaziile mai mari, în primele 20 de minute. Apoi însă, oarecum inexplicabil, Farul s-a cam stins.

FCSB a pus stăpânire pe meci, ce-i drept fără să fie „bombardament“ la poarta apărată de Aioani, însă, în mod clar, din minutul 20 încolo raportul de forțe s-a schimbat pe teren. Iar efectul s-a văzut și pe tabela de marcaj, în minutul 33. După o fază prelungită de atac a roș-albaștrilor, Octavian Popescu a fost faultat în careu de David Kiki, fundașul din Benin, în vârstă de 29 de ani, lovindu-și adversarul din neglijență. Inițial, infracțiunea i-a scăpat lui Istvan Kovacs, dar cei din camera VAR și-au făcut datoria și l-au chemat pe centralul din Carei la marginea terenului. După ce a revăzut faza, Kovacs a dictat penalty, iar Andrea Compagno a transformat de la punctul cu var pentru 1-0.

Așa s-a și încheiat o repriză echilibrată, în care Farul a jucat mai bine în prima parte, dar fără să marcheze, în timp ce FCSB, mai bună în ultimele 25 de minute, și-a concretizat superioritatea pe tabela de marcaj.

Florinel Coman, gol superb în poarta Farului

Florinel Coman, gol superb în poarta Farului

Hagi, furios, a făcut schimbări pe bandă

Degeaba a făcut Hagi trei schimbări la pauză (au ieșit Louis Munteanu, Grameni și Nedelcu, au intrat Sali, Băluță și Casap). Nici n-au ieșit bine băieții lui de la vestiar, că FCSB a și înscris încă o dată. Prin Florinel Coman, într-o ascensiune vizibilă de formă sportivă. Fotbalistul transferat de la Viitorul lui Hagi l-a eliminat din preluare pe Kevin Boli, după care a făcut șah-mat apărarea constănțenilor și l-a executat pe Aioanei. FCSB – Farul, 2-0 după 46 de minute. A fost al treilea gol, în ultimele trei partide, pentru Coman!

Când Farul părea a fi la pământ, echipa lui Hagi a fost „resuscitată“ de... Octavian Popescu! Jucătorul FCSB-ului a „vândut“ o minge în spatele careului propriu, iar „marinarii“ au profitat imediat. Alibec l-a servit pe Mazilu al cărui șut a fost blocat cu fundul de Tamm, dar degeaba. Enes Sali, introdus după pauză, a fost pe fază și a redus din diferență (51). Imediat după gol, Hagi, cu siguranță supărat pe Boli pentru ușurința cu care a fost depășit de Coman la gol, a efectuat și a patra schimbare, înlocuindu-și fundașul cu Mihai Popescu.

Din păcate pentru Hagi, deși s-a jucat deschis, cu ocazii de ambele părți până la finalul partidei, scorul de pe tabelă a rămas neschimbat. Iar Farul a plecat învinsă de pe „Arena Națională“ la capătul unui meci în care, per ansamnlu, a avut o prestație sub așteptări. Rezultatul de luni seară a aruncat play-off-ul în aer, în condițiile în care, cu șase etape înainte de final, primele trei clasate sunt despărțite de doar 2 puncte!

VEZI GOLURILE MECIULUI FCSB - FARUL

Play-off, etapa a IV-a

Sâmbătă: CFR Cluj – Sepsi 2-1

Duminică: CS U Craiova – Rapid 3-1

Luni: FCSB – Farul 2-1

Clasament

1. Farul Constanța 39 de puncte

2. CFR Cluj 38p*

3. FCSB 37p*

4. CSU Craiova 32p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 24p

Play-out, etapa a IV-a

Vineri: FC U Craiova – Voluntari 3-3

Vineri: UTA – Botoșani 0-2

Sâmbătă: Mioveni – Hermannstadt 0-2

Duminică: Petrolul - „U“ Cluj 0-2

Luni: FC Argeș – Chindia 1-0

Clasament

1. FC U Craiova 27p

2. Petrolul 27p

3. Botoşani 26p

4. Hermannstadt 24p

5. Voluntari 23p

6. „U“ Cluj 23p

7. Chindia 19p

8. UTA 18p*

9. FC Argeş 17p*

10. Mioveni 11p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

**În play-out, locurile 9 și 10 retrogradează direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din „B“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”