„Hai sictir, pițiponc grizonat!” Mesajul unei cercetătoare de top pentru Teodorovici! „Am fost alungați din țară de ipochimeni ca tine”

„Hai sictir, pițiponc grizonat!” Mesajul unei cercetătoare de top pentru Teodorovici! „Am fost alungați din țară de ipochimeni ca tine”

„Hai sictir, pițiponc grizonat!” Mesajul unei cercetătoare de top pentru Teodorovici! „Am fost alungați din țară de ipochimeni ca tine și de lumea pe care voi o reprezentați și cultivați”.  Olga Ilie, cercetatoare si lector la Universita della Svizzera Italiana, una dintre universitatile de top ale Europei, are o replica indignată la adresa ministrului Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, care isi anuntase planuri de a limita dreptul romanilor de a munci in strainatate. Planuri pe care acum nu știe cum să le mai nege, boul dracului...

„Ce este aceasta mizerie? Bag de seama ca asa intelege PSD sa „incurajeze” diaspora sa se intoarca acasa. Sa se intoarca pentru inca un miting, that is. Unul cu o miza concreta care ne afecteaza direct, nu pentru idealuri democratice ca cel din august.

PSD se comporta inca o data cu propriul popor ca un stapan de sclavi si arata ca nu are nimic in comun cu social-democratia. Cum sa limitezi tu, ca stat, drepturile propriilor cetateni in lume cand toate celelalte state lupta pentru a extinde aceste drepturi pentru cetatenii lor? Ne plangem ca suntem discriminati peste hotare cand iata, principalul inamic este propriul guvern. De unde victimizarea asta ca ne fura vestul oamenii si noi saracim din cauza asta?

Nu ne-a furat nimeni, am fost alungati din tara de ipochimeni ca tine si de lumea pe care voi o reprezentati si cultivati. Iar de saracit, Romania saraceste tot din cauza voastra pentru ca furati, furati si iar furati. Hai sictir, pitiponc grizonat!”, a scris Olga Ilie pe Facebook.

Ministrul Finantelor, Eugem Teodorovici, a declarat, marti, ca a propus omologilor sai din Uniunea Europeana limitarea la 5 ani a dreptului de munca al unui muncitor strain.

„Eu am ridicat problema asta si la nivelul colegilor mei, ministrii de finante din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictiva sau de alta natura aceasta masura, dar asta este. Trebuie sa invatam la nivel european ca, cu cat o zona devine mai saraca, alta devine mai bogata, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie sa fie cu adevarat acea coeziune sociala, nu incarci si intaresti partea de vest si lasi restul de Europa din fel de fel de conditii, in afara”, a spus ministrul Finantelor.

Ministrul a explicat ca permisul de munca va avea o durata limitata, iar dreptul de munca nu va putea fi reinnoit in aceeasi tara.

„In ce sens? Iar vad stiri ca Teodorovici vrea sa reformeze Europa. Nu domnule, permisul de munca sa fie acelasi ca si timp in toate statele. Nu mai ai voie, dupa primul permis, sa-ti reinnoiesti dreptul de munca, ca sa fii obligat sa migrezi in Europa. Asa, daca ajunge in Germania si tot primeste drept de munca, deci nu o sa se intoarca in veci in Croatia, Romania de unde a plecat. Maxim cinci ani si, la revedere, sa te duci in alta tara sa iti cauti loc de munca”, a adaugat ministrul Eugen Teodorovici.



Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …

5 „Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”