Hajduk Split - FCSB 0-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

Hajduk Split - FCSB 0-0, în turul al treilea preliminar al Europa League

FCSB a încheiat la egalitate în deplasare cu echipa croată Hajduk Split, scor 0-0, în meciul disputat joi pe stadionul Poljud, în manşa întâi a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Dominată în prima repriză, dar cu o evoluţie în creştere după minutul 46, FCSB a obţinut un rezultat promiţător, în faţa unui adversar agresiv, pe un gazon foarte prost şi pe o temperatură ridicată.

Hajduk a început meciul cu intervenţii dure, iar FCSB a replicat printr-o intervenţie tare a lui Gnohere.

Gazdele au fost destul de periculoase în minutul 8, la o ezitare a lui Bălgrădean. Ocazii clare au avut Fomitschow (min. 12), Juranovic (13) şi Vucur (22). După o perioadă mai calmă, Ivanovski s-a remarcat cu o lovitură de cap (36).

Bucureştenii nu au avut nicio fază notabilă în prima repriză. Momcilovic a fost înlocuit în min. 45, după ce a suferit o întindere.

Dennis Man, cu o evoluţie ştearsă, a fost schimbat la pauză de Jakolis.

Teixeira a şutat de la distanţă în debutul reprizei secunde, deşi ar fi putut pasa (48). Echipa lui Dică a avut o acţiune bună în min. 53, dar mingea nu a ajuns la Gnohere.

Hajduk, în criză de idei, a fost rareori periculoasă în a doua jumătate a meciului, în condiţiile suprafeţei de joc execrabile. Bălaşa a avut o intervenţie bună la una din rarele faze importante ale croaţilor din actul secund.

Bălgrădean a avut o paradă de excepţie la cea mai mare ocazie a meciului, la lovitura de cap a lui Said din ultimul minut al timpului regulamentar, iar după un minut s-a remarcat din nou.

FCSB a avut primul şut pe poartă la singura sa mare ocazie, prin Moruţan, în al cincilea minut de prelungire, portarul apărând execuţia venită după un un-doi cu Teixeira.

Românul Steliano Filip nu a fost în lotul lui Hajduk pentru această partidă. Antonio Jakolis, fotbalistul croat al lui FCSB, a trecut pe la Hajduk, în timp ce Mirko Ivanovski, jucătorul macedonean al echipei din Split, a evoluat în Liga I la Astra Giurgiu şi CFR Cluj.

Returul va avea loc pe 9 august, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Hajduk a întâlnit de cinci ori echipe româneşti în cupele europene şi a obţinut de fiecare dată calificarea.

În turul 2 preliminar, FCSB a eliminat-o pe Rudar Velenje (Slovenia) după două victorii, 2-0 în deplasare şi 4-0 acasă.

Dacă va trece de Hajduk, FCSB va întâlni în play-off-ul competiţiei învingătoarea dintre Rapid Viena şi Slovan Bratislava.

Hajduk Split - FCSB 0-0
Split - Stadionul Poljud
Europa League - turul III preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:

Hajduk Split: 70. Josip Posavec - 17. Josip Juranovic (căpitan), 4. Bozo Mikulic, 29. Stipe Vucur, 3. Borja Lopez, 31. Andre Fomitschow - 10. Mijo Caktas, 5. Hamza Barry (9. Marko Futacs, 76), 24. Stanko Juric - 8. Mirko Ivanovski (22. Ahmed Said, 64), 7. Adam Gyurcso (11. Michele Sego, 56). Antrenor: Zeljko Kopic.

Rezerve: 40. Marin Ljubic - 15. Ante Palaversa, 32. Fran Tudor, 34. Ardian Ismajli.

FCSB: 34. Cristian Bălgrădean - 20. Romario Benzar, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălaşa, 15. Marko Momcilovic (13. Junior Morais, 45) - 5. Mihai Pintilii, 8. Lucian Filip - 98. Dennis Man, 10. Florin Tănase (căpitan; 11. Olimpiu Moruţan, 86), 80. Filipe Teixeira - 9. Harlem Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve: 99. Andrei Vlad - 6. Dragoş Nedelcu, 7. Florin Coman, 17. Antonio Jakolis, 24. Raul Rusescu.

Arbitru: Tiago Martins; arbitri asistenţi: Luis Campos, Pedro Almeida; arbitru de rezervă: Hugo Miguel (toţi din Portugalia)
Cartonaşe galbene: Borja Lopez (12), Tănase (37), Gnohere (45+1), Planic (47), Junior Morais (69), Barry (74), Bălgrădean (82)


AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...