Halep - Azi am avut mai mult curaj, sper ca meciul cu Kvitova să fie un restart pentru mine

Halep - Azi am avut mai mult curaj, sper ca meciul cu Kvitova să fie un restart pentru mine

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că în meciul cu Petra Kvitova, câștigat cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, a avut mai mult curaj și speră ca această partidă să reprezinte un "restart" pentru ea în circuitul WTA.

"Am fost un pic mai hotărâtă azi, mi-a prins bine meciul de ieri, chiar dacă l-am pierdut. În momentele importante am avut mai mult curaj. Spiritual am luat ceva din jocul Monicăi de ieri, pentru că eu nu pot să joc precum ea. E foarte greu să încep să dau slice într-un meci atât de important. Tactic am știut că trebuie să îi înalț un pic mingea, pentru că dacă dădeam drept e mult mai înaltă și dă mult mai puternic. Am jucat de mai multe ori cu Kvitova și știam ce trebuie să fac. A fost un meci bun, încep să îmi revin pentru că am jucat destul de intens două zile la rând", a spus numărul 3 mondial.

Halep a afirmat că în meciul de duminică a urmat sfaturile antrenorului Darren Cahill. "Am discutat cu Darren Cahill, mi-a spus ce am greșit ieri și ce trebuie să fac azi. Am reușit să pun în practică ce mi-a spus și cred că a fost un sfat foarte bun. Meciul de azi sper să fie un restart pentru mine. Darren chiar mi-a zis că de azi începe anul pentru mine. Mă simt mai bine și am încredere că pot să continui în ritmul ăsta", a explicat jucătoarea română.

Simona Halep și-a acordat următoarele calificative după meciul cu Kvitova: "Forehand — nota 8, rever — 10, deplasare în teren — aproape de 9, mental — poate 8-9, serviciu — 7-8".

Ea a adăugat că este pregătită să intre și să joace în partida de dublu, dacă așa va hotărî căpitanul Alina Tecșor. "Deocamdată nu știu dacă voi juca la dublu. Căpitanul Alina va decide, eu sunt gata să joc. Nu știu dacă e cea mai bună soluție, pentru că eu nu prea joc dublu de obicei, dar dacă e nevoie intru și joc. Dacă voi fi în tribună voi trăi destul de intens, va fi greu, dar voi fi cu tot sufletul alături de echipă și sper să câștige fetele", a afirmat ea.

Halep speră să revină cât mai curând la Cluj unde a menționat că s-a simțit "incredibil". "Suporterii au fost deosebiți și astăzi, le mulțumesc pentru că ajută foarte mult echipa. Am avut parte de o primire foarte caldă, mă simt incredibil aici. Chiar îmi pare rău că este prima oară când vin la Cluj. Sper să vin de mai multe ori pentru că oamenii sunt foarte prietenoși, iar sala este deosebită", a precizat numărul 3 WTA.

Simona Halep a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, și echipa feminină de tenis a României conduce Cehia, deținătoarea titlului, cu scorul de 2-1, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

Simona Halep (24 de ani) și Petra Kvitova (25 de ani) se mai întâlniseră de două ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea română. Precedentele două meciuri au avut loc în 2013, în finala turneului de la New Haven, scor 6-2, 6-2, și în semifinale la Madrid, scor 6-7 (7), 6-3, 6-2.

În ultimul meci de simplu al întâlnirii România — Cehia se înfruntă Monica Niculescu (nr. 37 WTA) și Karolina Pliskova (n.r. 13 WTA). Meciul de dublu ar urma să opună perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?