Halep ar trebui să zică mersi: Dovada că Simona a scăpat chiar ieftin, plus deslușirea unui mister

Halep ar trebui să zică mersi: Dovada că Simona a scăpat chiar ieftin, plus deslușirea unui mister

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj și, în acest moment, există o singură variantă, SF ce-i drept, care i-ar permite să-și reia cariea sportivă imediat, după cum Adevărul a scris aici. Și, când parcurgi motivarea suspendării româncei, de 126 de pagini, realizezi că Halep a scăpat chiar ieftin!

Simona Halep

Potrivit jurnalistului Mircea Meșter, concluziile motivării suspendării Simonei conțin și niște capete suplimentare de acuzare lansate de Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA):

*Dopingul Simonei Halep a fost repetitiv și sofisticat.

*Grupul de experți a dovedit că stimularea sanguină a fost activă între cel puțin martie 2022 și septembrie 2022. Deci Simona Halep a utilizat mai mult de o substanță interzisă și/sau metodă interzisă în multiple ocazii.

*Jucătoarea s-a erijat în comportament înșelător sau obstructiv pentru a evita detecția sau recunoașterea faptelor sale.

*Momentul sugerează că dopingul sanguin a fost gândit pentru ca jucătoarea să aibă la dispoziție sânge oxigenat în timpul turneelor de la Wimbledon (iulie 2022) și US Open (august 2022).

Pe baza acestor acuze, ITIA a cerut o suspendare de 6 ani pentru jucătoarea din România! Și anularea tuturor rezultatelor sale, începând cu iulie 2022, urmând ca „Simo“ să returneze și sumele câștigate în turnee!

Spre norocul lui Halep, tribunalul Sport Resolutions a respins aceste capete suplimentare de acuzare. Și a oferit această explicație pentru pedeapsa de 4 ani dictată împotriva româncei: „Prima și a doua încălcare a regulilor anti-doping vor fi considerate o singură primă încălcare a regulilor anti-doping, iar sancțiunea impusă va fi bazată pe încălcarea care aduce cea mai severă sancțiune. În acest context, tribunalul a decis că ambele capete de acuzare (Roxadustat și Pașaportul Biologic) înseamnă patru ani de suspendare“.

Motivul întârzierii

Cât timp lumea a așteptat verdictul Sport Resolutions s-a tot bătut moneda pe amânarea deciziei. Acum, motivarea suspendării Simonei pune această situație pe seama cazului cu pașaportul biologic al româncei. Care a necesitat analize suplimentare și a amânat verdictul Sport Resolutions.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat