Halep, cădere istorică: Begu, primul câștig după ce a devenit cea mai bună româncă din clasamentul WTA

Halep, cădere istorică: Begu, primul câștig după ce a devenit cea mai bună româncă din clasamentul WTA

Simona Halep (32 de ani) speră să aibă un prim verdict în cazul ei de dopaj, la finalul acestei luni, însă, indiferent de ce va urma în acest caz, constănțeanca va avea mari probleme în clasamentul mondial, în următoarele săptămâni, după cum Adevărul a explicat aici.

Simona Halep, în cădere liberă pe fondul suspendării pentru dopaj. FOTO: Arhiva Adevărul

Ceea ce se vede deja, în condițiile în care, începând de astăzi, „Simo“ nu mai e prima „rachetă“ a României în clasamentul mondial, coborând pe locul 30 în lume, în cădere cu patru poziții. În schimb, după un deceniu, Irina Begu a trecut peste Halep în ierarhia WTA, ocupând poziția a 27-a. Până astăzi, ultima dată când Begu fusese mai sus decât Halep în clasament era în ierarhia publicată pe 10 iunie 2013. Atunci, Begu a fost pe locul 57 în lume, iar Halep pe 58.

Irina Begu se apropie de Top 20 mondial. FOTO: Arhiva Adevărul

Irina Begu se apropie de Top 20 mondial. FOTO: Arhiva Adevărul

Irina, cap de serie și un prim tur liber, la Roma

Faptul că tocmai a devenit cea mai bună româncă din clasamentul mondial a și adus deja un câștig concret pentru Irina Begu. Aceasta a prins lista capilor de serie, la Roma, unde s-a și efectuat tragerea la sorți pentru tabloul principal.

Begu, profitând de statutul ei, are bye în primul tur. Apoi, va da de învingătoarea meciului Wang Xiy (75 WTA) – Stefanini (105 WTA), în turul II. Mai departe, în optimi, învingătoarea o poate întâlni fie pe Jessica Pegula (3 WTA), fie pe o jucătoare venită din calificări.

Sorana Cîrstea va juca la turneul de la Roma. FOTO: Arhiva Adevărul

Sorana Cîrstea va juca la turneul de la Roma. FOTO: Arhiva Adevărul

Cealaltă româncă aflată pe tabloul principal, la Roma, va debuta în competiție cu un meci accesibil, în runda inaugurală. Pentru că Sorana Cîrstea (33 de ani, 34 WTA) își va începe traseul cu un duel cu Katie Volynets (SUA, 21 de ani, 102 WTA).

Dacă bate, mai departe, în turul II, „Sori“ va da de Jelena Ostapenko (Letonia, 25 de ani, 20 WTA). În optimi, învingătoarea se va intersecta cu una dintre următoarele jucătoare: Bronzetti (98 WTA), Kovinic (69 WTA) sau Krejcikova (13 WTA).

La Roma, meciurile din calificări au început de astăzi, iar cele de pe tabloul principal vor debuta de marți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…