Halep, minim istoric în clasamentul mondial: De ce revenirea ei în tenis va fi un coșmar

Halep, minim istoric în clasamentul mondial: De ce revenirea ei în tenis va fi un coșmar

Simona Halep (31 de ani) va avea mari probleme, în circuitul feminin, la ora revenirii, în funcție de decizia finală pe care o va primi, în cazul ei de dopaj pentru consum de Roxadustat.

Pe lângă faptul că, în acest moment, în dreptul româncei s-a adunat o perioadă de peste opt luni fără meciuri, începând cu 29 august 2022, constănțeanca are și o altă problemă tot mai mare. Care ține de clasamentul mondial. Aici, Halep suferă de o veritabilă „hemoragie de puncte“. Pentru că, de pe o săptămână pe alta, rămâne fără punctele adunate în aceeași perioadă a anului trecut, înainte de implicarea ei în acest caz de dopaj.

După ce, săptămâna trecută, a alunecat până pe locul 30 WTA, sub Irina Begu și Sorana Cîrstea, acum, în ierarhia live, actualizată în timp real, continuă prăbușirea lui Halep! Care se află pe locul 32 WTA, tot mai departe de Irina Begu (26 WTA) și Sorana Cîrstea (29 WTA). În plus, având în vedere că, în acest moment, în spatele Simonei se află un grup de șase jucătoare, la maxim 65 de puncte de ea, foarte probabil, românca va ajunge undeva după locul 40, în următoarele zile!

Oricum, inclusiv acum, când ocupă locul 32 în clasamentul live, Halep a atins un minim istoric! Pentru că n-a mai fost atât de jos, în ierarhia mondială, din data de 23 iunie 2013, când a ocupat același loc 32.

Cu cât va cădea mai mult în clasamentul WTA, cu atât va avea probleme mai mari Halep, în momentul revenirii în circuit. Pentru că nu va mai putea prinde lista capilor de serie în turnee și, dacă va ieși din Top 100, va fi nevoită să joace în calificări, înaintea turneelor mari. Și, odată ajunsă pe tablou în diferite întreceri majore, românca va avea adversare redutabile, de Top 10 și 20 mondial, încă din primele tururi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”