Halep, mister adâncit: De ce Roxadustat e inutilă în tenis. Explicațiile unui medic

Halep, mister adâncit: De ce Roxadustat e inutilă în tenis. Explicațiile unui medic

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) își construiește în tăcere, împreună cu echipa sa, apărarea într-un caz de dopaj care a zguduit România. În continuare, sunt două mari întrebări rămase fără răspunsuri concrete: De ce Roxadustat a ajuns în organismul Simonei? În ce medicament / supliment / aliment s-a aflat substanța respectivă?

Simona Halep, sub o mare presiune. FOTO Getty Images

Dacă Halep și echipa ei vor găsi răspunsurile la aceste două întrebări și ele vor fi suficient de credibile, astfel încât să convingă expreții antidoping, atunci „Simo“ are o șansă mare de a primi o suspendare redusă. Astfel, ar putea să-și reia cariera, măcar în a doua parte a sezonului 2023, dacă am merge pe un scenariu fericit.

Până vom vedea desfășurarea acestui caz, un medic olandez s-a arătat extrem de surprins că Halep a fost depistată cu Roxadustat, o substanță interzisă din categoria EPO. Pentru că, așa cum s-a spus din prima zi, astfel de substanțe sunt benefice în sporturile de anduranță, în cazul maratoniștilor, ultramaratoniștilor sau cicliștilor. Potrivit Eurosport , medicul olandez, Babette Pluim, a subliniat acest lucru, atunci când s-a referit la cazul Halep.

Medicul Pluim a explicat de ce Roxadustat o substanță inutilă în tenis.

Medicul Pluim a explicat de ce Roxadustat o substanță inutilă în tenis.

Această substanță, Roxadustat, are un efect, în principal, pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari. La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen e de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta e, uneori, de 90 până la 100 la sută. Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise. În plus, alte substanțe, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat“, a spus Pluim.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...