„Halep s-a dopat“/Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

„Halep s-a dopat“/Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

Simona Halep (32 de ani) a fost suspendată patru ani pentru dopaj, după un proces de lungă durată pe parcursul căruia a tot insistat că e nevinovată. De fapt, fosta ocupantă a locului 1 mondial merge, în continuare, pe această variantă. Și, după cum Adevărul a explicat aici, din punct de vedere procedural cel puțin, trebuie să mergem pe mâna Simonei.

Simona Halep

Dincolo de proceduri însă, în acest moment, avem motivarea suspendării lui Halep. Cu 126 de pagini. Și, după cum Adevărul a detaliat aici, din păcate, probele din dosar au „îngropat-o“ pe marea noastră campioană. De aceea, treptat, s-au înmulțit și oamenii din presă, dar și comentatori ai sportului-alb, care au fost nevoiți să facă un lucru dureros. Și anume să vorbească, răspicat, despre faptul că Halep s-a dopat! Pe această listă se află Iulian Anghel (fost jurnalist Adevărul), Mircea Meșter (cel mai apreciat comentator tenis în mediul online) și, mai nou, Ovidiu Ioanițoaia (directorul Gazetei Sporturilor).

Într-un text de opinie publicat atât în ziar, cât și pe gsp.ro, Ovidiu Ioanițoaia, un nume uriaș în presa românească, a scris negru pe alb: Simona Halep s-a dopat! Redăm, mai jos, fragmente din textul semnat de directorul Gazetei Sporturilor, cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

Ce a scris Ovidiu Ioanițoaia?

*Ne place ori nu, iar nouă, românilor, sigur nu ne place, trebuie să admitem că Simona Halep n-a fost sancționată degeaba. Probabil că fără voia ei, căzând la mijloc, a folosit o substanță interzisă, un colagen compromis cu Roxadustat. Ca atare, verdictul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) s-a bazat pe certitudini, nu pe bănuieli, pe presupuneri.

*Ne e greu să acceptăm, doare, că Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească. Cine e prins, regulamentul nu se negociază, plătește primul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!