HALUCINANT! C.Ștefănescu: Și eu pot să te întrerup. Pot să spun lucruri nespuse care te întrerup pe tine de tot/După asta, lui Dragnea i s-a făcut rău

HALUCINANT! C.Ștefănescu: Și eu pot să te întrerup. Pot să spun lucruri nespuse care te întrerup pe tine de tot/După asta, lui Dragnea i s-a făcut rău

Scandal la PSD, în urma CEx-ului de vineri. Mai multe surse, confirmate acum câteva minute la Antena 3 de C.Ștefănescu o confruntare inimaginabilă desfășurată în Cex-ul de vineri. După ședință Dragnea a plecat alb la față. La Parlament a fost văzut sprijinindu-se de Tăriceanu. O reporteriță de la Digi24 a confirmat în direct că l-a văzut și apoi a discutat cu Dragnea care era alb la față și abia vorbea. Și a confirmat că nu se simte bine. Dragnea a stat doar câteva minute la Parlament. Nici cu proasta n-a ieșit de mână la conferința de presă de după CEx. O premieră, deoarece ceilalți doi prim-miniștri desemnați, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, au fost însoțiți de Liviu Dragnea.

Scandalul a pornit de la Valentin Popa, propunerea pentru ministerul Educaţiei din partea organizației din Suceava, propunere susținută de liderul PSD Liviu Dragnea, care întorcea astfel serviciul județelor ce l-au susținut în ultimele două Cex-uri. Codrin Ștefănescu a susținut-o pe Ecaterina Andronescu.

Popa ar fi ținut un discurs plin de dezacorduri gramaticale. La un moment dat, a intervenit Codrin Ștefănescu, care a spus că nu putem să propunem în fața a milioane de alegători o astfel de alegere. Mai exact, Popa în detrimentul Ecaterinei Andronescu, în contextul în care deține cea mai mare notorietate din partid, „chiar mai mare decât a mea", a spus Codrin Ștefănescu. „Dacă ieșim cu această propunere în fața electoratului, vom avea mai probleme. Voi, cei care îl susțineți pe Popa, nu o să puteți explica", ar fi spus Codrin Ștefănescu.

Dialog Dragnea - Ștefănescu

Codrin Ștefănescu: Nu putem pleca din această sală în fața celor care ne votează, în fața zecilor de mii de psd-iști și a milioanelor de români care ne votează ca la inițiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susținerea președintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jignești pe domnul Popa!

Codrin Ștefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jignești!

Codrin Ștefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simțiți jignit domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te oprești Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ștefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Așa cum spuneai și tu...  pentru că pot! (n.r. - aluzie la declarația lui Codrin Ștefănescu cu privire la prezența unor persoane cu probleme penale în Guvern, într-un interviu la „Adevărul Live” - „Pentru că putem.”)

Ștefănescu: Și eu pot să te întrerup. Pot să spun lucruri nespuse care te întrerup pe tine de tot.

Liviu Dragnea: Te întrerup pentru că sunt președintele PSD!

Codrin Ștefănescu: Ai spus bine... încă!

Moment în care sala a rămas bulversată. Mai mulți reprezentanți ai unor organizații puternice au început să vocifereze. Dialogul între cei doi a continuat:

Codrin Ștefănescu: Nu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dăncilă și azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susține pe un necunoscut. O voi vota pe Cati și o voi vota cu ambele mâini!

Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

S-a procedat la vot și cum jocurile erau deja făcute Ecaterina Andronescu a pierdut votul în fața proaspătului membru al PSD din Suceava, Valentin Popa, rectorul Universității din Suceava. Votul a fost 49 la 11 în defavoarea vicepreședintelui PSD susținut de PSD București.

C.Ștefănescu a confirmat la Antena3:

„A fost o discuție mai dură, dar nimic special. Nu este un capăt de țară, sunt discuții care se poartă în contradictoriu permanent. Noi care am susținut-o pe Cati, ne supunem majorității. Nu îmi aduc exact aminte dialogul, am fost supărat că m-a întrerupt, m-am enervat. În orice caz, niciodată, nu mergem cu amenințări. La nervi oi fi spus și eu ceva” a spus Codrin Ștefănescu.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro