Handbal: Cristina Neagu și Isabelle Gullden, nominalizate la titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2016 (IHF)

Handbal: Cristina Neagu și Isabelle Gullden, nominalizate la titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2016 (IHF)

Internaționala română Cristina Neagu (Buducnost Podgorica) și suedeza Isabelle Gullden (CSM București) au fost nominalizate pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2016, în ancheta realizată de Federația Internațională de Handbal (IHF) pe site-ul său oficial.

Neagu nu a avut rezultate deosebite în 2016, dar ajuns cu Buducnost la turneul Final Four al Ligii Campionilor și a participat cu naționala României la JO 2016 și la EURO 2016 (locul 5). Cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 și 2015 a fost a treia marcatoare în sezonul trecut al Ligii Campionilor, al JO 2016 și la EURO 2016.

Gullden a câștigat anul trecut Champions League cu CSM București, dar naționala Suediei nu a avut o prestație deosebită al EURO 2016. A fost golghetera ediției trecute a Ligii Campionilor.

Au mai fost nominalizate olandeza Nycke Groot, vicecampioană europeană cu naționala țării sale în 2016, și clasată pe locul 4 la JO 2016, și două norvegiene, interul dreapta Nora Mork și portarul Kari Grimsbo, medaliate cu bronz la JO 2016 și cu aur la EURO 2016.

La antrenorul anului în handbalul feminin au fost nominalizați danezul Kim Rasmussen, câștigător al Ligii Campionilor cu CSM București, după care a preluat naționala Ungariei, fără rezultatele așteptate, Thorir Hergeirsson (câștigător al titlului în 2011, 2012, 2014 și 2015), antrenorul Norvegiei, francezul Olivier Krumbholz (antrenorul anului 2010), vicecampion olimpic și medaliat cu bronz la EURO 2016 cu Les Bleues, rusul Evgheni Trefilov (antrenorul anului 2009), campion olimpic cu echipa țării sale, și Henk Groener, antrenorul naționalei Olandei.

Pentru titlul de cel mai bun handbalist al anului trecut au fost reținuți francezul Nikola Karabatic (care vizează un al treilea trofeu, după cele din 2007 și 2014), danezul Mikkel Hansen (câștigătorul din 2011 și 2015), germanul Andreas Wolff (campion european în 2016, bronz la JO 2016), croatul Domagoj Duvnjak (câștigătorul titlului în 2013), norvegianul Sander Sagosen.

Pentru titlul de cel mai bun antrenor în handbalul masculin candidează Christian Berge (Norvegia), Didier Dinart (Franța), Gudmundur Gudmundsson (Danemarca), Dagur Sigurdsson (Germania) și Veselin Vujovic (Slovenia).

Nominalizările au fost făcute de un grup de experți IHF și antrenori ai celor mai bun echipe de la ultimele Campionate Mondiale. Până pe 9 martie, iubitorii handbalului și reprezentanții presei pot vota la cele patru categorii.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 De citit...