Handbal feminin: A murit Iosefina Ștefănescu-Ugron, triplă campioană mondială

Handbal feminin: A murit Iosefina Ștefănescu-Ugron, triplă campioană mondială

A decedat Iosefina Ștefănescu-Ugron (Ioja), triplă campioană mondială în 1956, 1960 (handbal în 11) și 1962 (handbal în 7), informează un comunicat al Federației Române de Handbal, remis AGERPRES.

La ediția din anul 1962, Iosefina Ștefănescu-Ugron a fost căpitanul naționalei care a adus României primul titlu mondial la handbal în 7. Ea a jucat întreaga sa cariera numai la echipe studențești, cea mai însemnată perioada fiind la Știința—Universitatea București cu care a câștigat 6 titluri de campioana națională. În 1961 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, competiție care a devenit astazi Liga Campionilor.

Nascută în 1932 în Covasna, Iosefina a debutat în acest oraș ca junioară, pentru ca apoi să evolueze la echipa de senioare din Sfântu Gheorghe, înainte de a pleca la București, la Institutul de Educație Fizică, pe care îl absolvă în anul 1956.

A fost profesoara — antrenoare la Clubul Sportiv Școlar 1 București și, până la pensionare a predat și în învățământul superior — Politehnica București.

Federație Română de Handbal transmite condoleanțe familiei și tuturor celor care i-au fost aproape. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion