Handbal feminin: Adrian Vasile (CSM Bucureşti) - Jucătoarele care au fost infectate cu Covid-19 au revenit la antrenamente

Handbal feminin: Adrian Vasile (CSM Bucureşti) - Jucătoarele care au fost infectate cu Covid-19 au revenit la antrenamente

Antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, Adrian Vasile, a declarat, vineri, că jucătoarele Ema Ramusovic, Andreea Ailincăi şi Samara Da Silva, care au fost infectate cu Covid-19, sunt bine în momentul de faţă şi au revenit la antrenamente înaintea partidei cu Buducnost din Liga Campionilor.

"Cred că am gestionat foarte bine săptămâna premergătoare meciului cu Brest (n.r. - amânat ca urmare a testelor pozitive la Covid-19). Cred că a fost cea mai bună decizie să amânăm meciul, pentru că era un risc foarte mare să ne întoarcem după patru zile de deplasare cu mai multe jucătoare infectate. Aşa că ne-am izolat, nu ne-am antrenat împreună timp de patru zile, ne-am retestat şi toată lumea a fost negativă, exceptându-le pe fetele pozitive. Ne-am reluat activitatea normal, iar acum, după această perioadă scurtă de carantinare, au revenit şi fetele care au fost infectate. În momentul de faţă nu mai avem jucătoare infectate, totul este în regulă. Cele trei fete (n.r. - Ema Ramusovic, Andreea Ailincăi şi Samara Da Silva) sunt bine. Dintre ele doar una singură, timp de o zi sau două, nu s-a simţit atât de bine, dar toate şi-au reveni foarte repede. S-au şi antrenat ieri, iar azi vor face antrenamentul normal cu noi", a afirmat tehnicianul înaintea şedinţei de pregătire de la Sala Polivalentă.

"Partea bună a acestei noi variante de Covid-19 este că nu te afectează atât de tare, cel puţin aşa sperăm. Şi astfel că te poţi întoarce repede la activitate. Pentru că după ce te rupi două săptămâni de echipă este foarte greu să revii. Vedem azi foarte multe cazuri în handbalul internaţional, atât la loturile naţionale, cât şi la Liga Campionilor... Ne întoarcem într-un fel la scenariul de acum un an... Şi cred eu că în următoarele două luni vor fi foarte multe cazuri printre noi şi poate în acest fel ne vom şi imuniza, aşa cum se întâmplă în mod normal. Îmi doresc doar să fim sănătoşi şi să avem puţin noroc şi să evităm acest Covid", a adăugat el.

Adrian Vasile a menţionat că stresul provocat de pandemie afectează pe toată lumea, dar la ora meciului toţi trebuie să fie pregătiţi de joc.

"Cred că lucrul cel mai complicat este că la un moment dat nu ştii pe cine te poţi baza, fie că eşti antrenor, fie că eşti jucător. Acest stres mental la care ne întoarcem din perioada mai puternică a Covid-ului ne afectează. Dar atunci când se aude fluierul arbitrului meciul începe şi toţi trebuie să fim pregătiţi", a subliniat Vasile.

În 6 ianuarie, înaintea plecării în Franţa pentru meciul cu Brest din Liga Campionilor, jucătoarele Ema Ramusovic, Andreea Ailincăi şi Samara Da Silva, au fost testate pozitiv la Covid-19. Din acest motiv, Federaţia Europeană de Handbal a decis amânarea partidei Brest Bretagne Handball - CSM Bucureşti, programată iniţial în 8 ianuarie, în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. Aceasta se va disputa la 19 ianuarie, de la ora 21:45.

CSM Bucureşti întâlneşte, sâmbătă (ora 19:00), în deplasare, formaţia Buducnost Podgorica, iar în 22 ianuarie (ora 17:00), pe teren propriu, Borussia Dortmund, în Grupa A a Ligii Campionilor.

CSM Bucureşti este pe locul 5 în grupa sa, cu 8 puncte după 8 jocuri.
AGERPRES (AS, A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…