Handbal feminin: Aurelian Roșca, noul antrenor al echipei campioane CSM București

Handbal feminin: Aurelian Roșca, noul antrenor al echipei campioane CSM București

Echipa feminină de handbal CSM București are, începând de luni, 7 noiembrie 2016, un nou antrenor principal, în persoana lui Aurelian Roșca, anunță un comunicat remis AGERPRES.

În urma unei ample analize a evoluțiilor din acest debut de sezon, conducerea compartimentului handbal din cadrul CSM București a considerat că este nevoie de o schimbare la nivelul lotului echipei campioane, menită să aducă un suflu nou. În consecință, CSM s-a despărțit pe cale amiabilă de Jakob Vestergaard, locul acestuia urmând a fi luat de antrenorul român Aurelian Roșca. CSM București îi mulțumește pe această cale lui Jakob Vestergaard pentru contribuția sa la formarea echipei care a cucerit Liga Campionilor și îi urează succes în carieră, se precizează în comunicat.

''Urez succes clubului și fetelor pe mai departe. Eu sper în calificarea în Main Round și sunt convins că am fi putut să o obținem și împreună. Însă aceasta este situația... Vreau să le mulțumesc tuturor, oamenilor din club, spectatorilor, fanilor. Mi-au oferit amintiri pe care nu le voi uita toată viața și mi-aș dori să revin în Sala Polivalentă, unde atmosfera este cu adevărat specială'', a declarat fostul antrenor Jakob Vestergaard.

Aurelian Roșca (48 ani) are o vastă experiență în handbalul românesc, atât la nivel de echipe naționale, cât și de club. Ca antrenor principal, a câștigat cu echipa de junioare a României medalia de aur la Campionatul Mondial din 2014 (Macedonia), precum și titlul european U18 în 1999. La naționala de senioare a făcut parte din staff-ul condus de Cornel Oțelea, în 2003-2004. La nivel de club a antrenat, ca principal, echipele Oltchim, Cetate Deva, Corona Brașov și HCM Baia Mare, cu ultima ajungând până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ediția 2015-2016. Ca secund, a jucat finala Ligii Campionilor cu Oltchim, în 2009-2010, și a câștigat Challenge Cup cu Rulmentul Brașov, în 2006.

Obiectivele echipei pentru acest sezon rămân neschimbate, Aurelian Roșca având șansa de a fi primul antrenor român calificat cu o echipă românească în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, de când întrecerea se încheie într-un astfel de format.

''Urmează două meciuri foarte importante în Liga Campionilor. Am încredere în jucătoarele noastre, în experiența și valoarea lor, și cred în șansele noastre de calificare'', a declarat noul antrenor al CSM București, Aurelian Roșca.

AGERPRES (AS/autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

3 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

4 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei