Handbal feminin: Bogdan Burcea nu va mai continua la naţionala feminină, favorit devine Adrian Vasile

Handbal feminin: Bogdan Burcea nu va mai continua la naţionala feminină, favorit devine Adrian Vasile

Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Handbal a decis, prin vot secret, să nu mai prelungească contractului selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, Bogdan Burcea, pentru preluarea postului favorit devenind tehnicianul Adrian Vasile, de la CSM Bucureşti.

Cei 19 membri ai Comisiei Tehnice au înaintat o listă cu posibili înlocuitori ai lui Burcea, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM Bucureşti, Adrian Vasile, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Conform unor declaraţii ale lui Burcea după Campionatul European din Danemarca, de la finalul anului trecut, contractul său cu federaţia urma să expire la 31 decembrie 2020.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că doar 5 dintre membrii Comisiei Tehnice au votat pentru păstrarea lui Burcea în funcţie: "S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional, voturile au fost 12 voturi au fost împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate".

Dedu a afirmat că pe lista de posibili înlocuitori, pe locul 2 se află chiar Bogdan Burcea.

"Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnul (Horaţiu) Paşca şi (Aurelian) Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa", a mai spus Dedu.

Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este o variantă agreată de preşedintele FRH: "Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic. Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt".

La Campionatul European din Danemarca, echipa naţională de handbal a României a terminat pe locul 12, înregistrând o singură victorie şi cinci înfrângeri.

În luna martie (19-21), România va întâlni în Muntenegru, în cadrul turneului preolimpic, echipa naţională a ţării gazdă, cea a Norvegiei şi Kazahstanul.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR