Handbal feminin: Cristina Neagu, golgheterul la zi al Campionatului European

Handbal feminin: Cristina Neagu, golgheterul la zi al Campionatului European

Interul stânga Cristina Neagu este golgheterul la zi al Campionatului European de handbal feminin - EURO 2016 - din Suedia, cu 33 de goluri marcate în patru meciuri jucate.

Neagu a reușit cele 33 de goluri din 60 de șuturi trase la poartă, având un procentaj de 55%.

Pe locul al doilea în ierarhie figurează daneza Stine Jorgensen, cu 26 goluri (42 șuturi, 62%), iar pe poziția a treia se află la egalitate suedeza Isabelle Gullden (CSM București), cu 24 goluri (42 șuturi, 57%), și germanca Svenja Huber, 24 goluri (39 șuturi, 62%). Eliza Buceschi este a cincea, cu 23 goluri (33 șuturi, 70%).

Cristina Neagu a reușit 10 goluri în meciul cu Ungaria, de duminică, în care România s-a impus cu scorul de 29-21 .

"A fost un meci foarte dificil. Toate meciurile sunt grele aici și suntem foarte fericite că am câștigat acest joc'', a declarat Mădălina Zamfirescu după partidă.

Rivalitatea România — Ungaria din handbalul feminin datează din 1962, de la Campionatul Mondial, iar tricolorele au obținut cea mai clară victorie directă, precum și prima la EURO în fața Ungariei în ultimii opt ani.

Meciul a adus și o revanșă a antrenorului spaniol Ambros Martin (Gyor), acum selecționerul României, în fața danezului Kim Rasmussen (CSM București), la șapte luni după ce tehnicianul danez câștiga surprinzător Liga Campionilor la Budapesta.

Din punct de vedere statistic, la EURO 2016, românca s-a mai remarcat până acum și la alte capitole. Eliza Buceschi are cele mai multe goluri de la 7 metri (14 din 17 aruncări, 82%), urmată de Isabelle Gullden (13 din 15, 87%) și Svenja Huber (13 din 19, 68%) etc.

Neagu este lider la golurile din acțiune (30) și la puncte — 52 (33 goluri, 19 pase decisive).

Denisa Dedu este a treia în clasamentul portarilor, cu un procentaj de 42% (39 de mingi parate din 92 de șuturi), devansată de maghiara Kinga Janurik — 54% (19 mingi salvate din 35 șuturi) și de rusoaica Victoria Kalinina — 44% (33 de mingi parate din 75 de șuturi).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”