Handbal feminin: CSM București, învinsă clar de Gyor, în Liga Campionilor

Handbal feminin: CSM București, învinsă clar de Gyor, în Liga Campionilor

CSM București a fost învinsă de formația maghiară Gyori Audi ETO KC cu scorul de 28-22 (12-10), sâmbătă seara, în deplasare, într-o partidă din Grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. În ciuda unui start bun de meci, în care au condus cu 3-1 (min. 6) și 4-2 (6), campioanele României au fost dominate de fosta campioană a Europei, care a obținut o victorie meritată și fără emoții. Gazdele au marcat de trei ori la rând și au reușit să întoarcă scorul, 5-4 (10), CSM a egalat, 5-5 (11), iar apoi Gyor a condus până la final.

Campioana Ungariei a avut mai întâi un avans de trei goluri pe tabelă, 8-5 (16), iar la pauză diferența a fost de două goluri, 12-10.

În minutul 35, Gyor se desprindea la patru goluri, 15-11. Echipa antrenată de Kim Rasmussen a reușit două goluri consecutive și s-a apropiat la 15-13 (38). Au urmat cinci goluri la rând ale gazdelor și scorul devenea 20-13 (46). CSMB a redus ecartul la patru goluri pentru moment, 21-17 (50), dar imediat gazdele au mărit diferența și au câștigat cu 28-22.

Suedeza Isabelle Gullden a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 8 goluri marcate. Au mai înscris pentru CSMB: Ana Paula Rodrigues Belo — 5 goluri, Linnea Torstenson — 4, Carmen Martin — 2, Iulia Curea — 2, Oana Manea — 1.

Pentru Gyor au marcat: Cornelia Groot — 6 goluri, Jana Knedlikova — 5, Eduarda Amorim — 5, Yvette Broch — 4, Linn Jorum Sulland — 3, Heidi Loke — 2, Aniko Kovacsics — 2, Ida Alstad — 1.

Au arbitrat sârbii Aleksandar Pandzic și Ivan Mosorinski, iar delegat EHF a fost austriacul Edeltraut Berthold.

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 11 puncte (7 jocuri), urmată de Buducnost Podgorica, 9 p (6 j), CSM București, 7 p (7 j), Vardar Skopje, 6 p (6 j), FC Midtjylland, 5 p (6 j), IK Savehof, 0 p (6 j).

Sâmbătă mai are loc meciul Vardar — IK Savehof, iar duminică se joacă partida FC Midtjylland — Buducnost.

În următoarea etapă, campioana României va evolua pe teren propriu contra formației macedonene Vardar Skopje.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”