Handbal feminin: CSM București s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după cu 27-21 Vardar Skopje

Handbal feminin: CSM București s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după cu 27-21 Vardar Skopje

CSM București s-a calificat în premieră în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, sâmbătă, după o victorie formidabilă în semifinala cu formația macedoneană Vardar Skopje, scor 27-21 (14-9), la Budapesta, în Papp Laszlo Arena.

Campioana României, la prima sa participare în cea mai importantă competiție intercluburi, a reușit o performanță remarcabilă pentru handbalul românesc, cu atât mai mult cu cât s-a calificat în sferturi de pe locul 4 în grupa principală.

Croata Jelena Grubisic a fost cea mai bună jucătoare a echipei bucureștene, cu o prestație deosebită în poarta echipei antrenate de danezul Kim Rasmussen.

După 21-22 și 25-30 cu Vardar în grupa principală, CSMB a predat o veritabilă lecție de handbal echipei macedonene, care va juca pentru al treilea an consecutiv finala mică la turneul Final Four.

Vardar a marcat primul gol al semifinalei, dar apoi CSM, cu o apărare compactă, s-a desprins la un neverosimil 7-1 (min. 13), adversarele ratând și două aruncări de la 7 metri. Cea mai mare diferență în prima repriză a fost de șapte goluri, 10-3 (18), 13-6 (24), 14-7 (26), dar la pauză scorul a fost de 14-9.

După un debut de repriză secundă mai puțin reușit, când Vardar a fost aproape de a se apropia la patru goluri (a ratat 7 metri la 15-10), CSMB a avut o perioadă de grație, cu șapte goluri și doar unul primit. Brădeanu (37 ani) a reușit trei goluri consecutive, dintre care două de pe propriul semicerc, după ce Vardar a scos portarul. La 22-11 (44), soarta meciului era decisă în mare măsură, iar adversarele au speculat o relaxare a echipei bucureștene, marcând patru goluri, 22-15 (49).

Ramussen și-a permis să folosească tot lotul în acest meci, iar scorul la care s-a impus CSMB a fost unul confortabil, 27-21.

În finala de duminică, echipa din București va înfrunta favorita gazdelor, echipa maghiară Gyor, care a trecut în prima semifinală de Buducnost Podgorica, campioana en titre și echipa Cristinei Neagu, cu 21-20 (11-8).

Finala va avea loc duminică, de la ora 18,45 (ora României), fiind precedată de finala mică, Vardar — Buducnost (16,15).

Au evoluat echipele:
CSM București: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache — Isabelle Gullden (4 goluri), Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo (5), Line Anna Ryborg Jorgensen (4), Cristina Vărzaru (1), Bianca Bazaliu (2), Aurelia Brădeanu (4), Linnea Torstensson, Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer (1), Oana Manea (4), Maria Fisker (2). Antrenor: Kim Rasmussen.
Vardar Skopje: Amandine Leynaud, Ina Suslina — Jovanka Radicevic (2), Andrea Klikovac (1), Sanja Damnjanovic (1), Barbara Lazovic (2), Siraba Dembele (4), Maja Sokac (1), Anja Althaus (1), Andrea Penezic (1), Olga Cernoivanenko, Andrea Covic (1), Alena Ihneva, Tatiana Hmirova (1), Andrea Lekic (6), Sara Ristovska. Antrenor: David Davis Camara.

Au arbitrat Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (ambele din Polonia); Delegați EHF: Nicolae Vizitiu (Rep. Moldova), Victor Poladenko (Rusia). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale