Handbal feminin: Gyori Audi ETO KC a câștigat dramatic Liga Campionilor

Handbal feminin: Gyori Audi ETO KC a câștigat dramatic Liga Campionilor

Echipa maghiară Gyori Audi ETO KC a câștigat dramatic trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, duminică seara, după ce a învins formația macedoneană Vardar Skopje cu scorul de 31-30 (15-12, 26-26), după prelungiri, în finala desfășurată în Papp Laszlo Sportarena din Budapesta.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Gyor a câștigat pentru a treia oară competiția, după edițiile din 2013 și 2014. Echipa maghiară a jucat patru din ultimele cinci finale ale competiției.

Primele minute de joc ale finalei au fost echilibrate, dar apoi gazdele au reușit să se desprindă la două goluri, 5-3 (7). Gyor a continuat să fie echipa mai activă, dar Vardar s-a ținut aproape (egal la 6, 7, 8, 9, 10). Gyor a reușit trei goluri consecutive, 13-10 (19), iar apoi a intrat cu acest avans la cabine (15-12).

În partea secundă, gazdele au condus cu două, trei și chiar patru goluri, dar Vardar s-a apropiat la o singură lungime, 20-19 (47). Echipa macedoneană a reușit egalarea, 24-24 (53), iar Radicevic a trimis în bară în min. 55, ratând șansa de a aduce echipa oaspete în avantaj. Fiecare echipă a mai marcat de două ori (26-26), iar meciul a intrat în prelungiri, după ce Vardar a irosit ultimul atac.

Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin, selecționerul naționalei României, a început foarte bine prelungirile și a condus cu 29-26 (63), dar Vardar a punctat de două ori (29-28). La 30-29 pentru Gyor, Vardar a avut atacul, dar arbitrele au dictat fault ofensiv, contestat vehement de oaspete, iar Nora Mork a mărit avantajul echipei maghiare, 31-29. Lacrabere a înscris ultimul gol al lui Vardar (31-30), dar Gyor a încheiat meciul în atac și a obținut trofeul.

În finala mică, CSM București a învins-o pe Buducnost Podgorica cu scorul de 26-20 (13-12). Sâmbătă, în semifinale, Vardar a dispus de CSM București cu 38-33, iar Gyor a întrecut-o pe Buducnost cu 26-20.

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

În finală au evoluat echipele:
Gyor: Eva Kiss, Kari Aalvik Grimsboe — Jana Knedlikova (2 goluri), Julia Harsfalvi, Nora Mork (6), Dorina Korsos, Asma Elghaoui, Anita Gorbicz (7), Eduarda Amorim Taleska (3), Zsuzsanna Tomori (3), Cornelia Nycke Groot (6), Yvette Broch (2), Bernadett Bodi (2). Antrenor: Ambros Martin.
Vardar Skopje: Mayssa Pessoa De Oliveira, Amandine Leynaud, Ina Suslina — Jovanka Radicevic (4), Andrea Klikovac, Camilla Herrem (2), Tamara Mavsar (3), Sanja Damnjanovic, Barbara Lazovic (1), Anja Althaus (6), Andrea Penezic (4), Andrea Covic, Alexandra Lacrabere (6), Tatiana Hmirova, Andrea Lekic (4), Sara Ristovska. Antrenor: Irina Dibirova.

Au arbitrat danezele Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen, delegat EHFa fost Carmen Manchado Lopez (Spania), iar delegat EHF pentru arbitri, Jutta Ehrmann-Wolf (Germania).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...