Handbal feminin: Johansson (CSM București) - Sunt foarte fericit pentru medalie, nimeni nu va ține minte locul 4 (Corespondență)

Handbal feminin: Johansson (CSM București) - Sunt foarte fericit pentru medalie, nimeni nu va ține minte locul 4 (Corespondență)

Trimisul special al AGERPRES, Marius Țone, transmite: Antrenorul echipei de handbal feminin CSM București, Per Johansson, a declarat, duminică, după victoria Buducnost, că este foarte fericit că a câștigat cu formația sa medalia de bronz la turneul Final4 al Ligii Campionilor, precizând că nimeni nu va ține minte cine s-a clasat pe locul 4.

"Fetele m-au susținut într-un mod excepțional. Ieri am făcut un meci prost, dar așa se întâmplă în sport câteodată. Am revenit însă, am jucat ca o echipă și am câștigat medalia de bronz. Iar medalia este foarte importantă, o poți pune în vitrină și te poți mândri cu ea. Nimeni nu va ține minte cine a terminat pe locul 4. Sunt foarte fericit. Este de asemenea foarte important pentru club, că am luat bronzul. Eu unul mi-am dorit foarte, foarte tare această medalie și sunt fericit că am câștigat-o", a spus el.

Tehnicianul suedez a recunoscut faptul că Gyori ETO și Vardar Skopje sunt echipe mai bune ca CSM în momentul de față și merită să joace finala mare. "Cu tot respectul pentru Buducnost, dar Vardar a fost ieri mult mai bună. Nu sunt psiholog, dar ieri fetele noastre și-au pierdut încrederea în ele, chiar și jucătoarele importante din cadrul echipei. A fost o noapte grea, m-am trezit la 6 dimineața și m-am gândit la acel meci. Nu am vrut să analizez în amănunt jocul celor de la Buducnost, doar cât să îmi fac o idee, iar cu fetele am vorbit puțin înainte de meci. Le-am spus că trebuie să arătăm respect față de club, față de munca noastră de până acum, pentru că e ușor să dăm cu piciorul la tot. Iar ele au înțeles și au arătat asta pe teren. Vardar și Gyori sunt echipe mai bune și noi trebuie să acceptăm asta", a afirmat el.

Per Johansson, care se va despărți de CSM București la finalul acestui sezon, a precizat că s-a simțit onorat să conducă formația din Capitală. "Sunt foarte onorat că am avut ocazia să antrenez la acest nivel. A fost un vis să fiu antrenorul acestei echipe, voi mai rămâne în București în următoarea perioadă, așa că mă voi bucura de ceea ce a mai rămas. Bineînțeles că m-aș întoarce în viitor la București, însă acum respect decizia clubului de a o instala pe Helle Thomsen (n.r. — antrenoarea daneză va prelua echipa din această vară). Așa că le urez mult succes. CSM va rămâne însă în inima mea pentru totdeauna. Mai ales că am cu mine această medalie", a adăugat Johansson.

CSM București a câștigat medaliile de bronz în Liga Campionilor la handbal feminin, duminică, după ce a învins-o pe Buducnost Podgorica cu scorul de 26-20 (13-12), în finala mică a turneului Final4 disputată în Papp Laszlo Sportarena din Budapesta.

În finala Ligii Campionilor, echipa maghiară Gyori Audi ETO KC întâlnește duminică formația macedoneană Vardar Skopje.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”