Handbal feminin: Olanda, prima finalistă a Campionatului European din Suedia

Handbal feminin: Olanda, prima finalistă a Campionatului European din Suedia

Olanda, vicecampioana mondială, s-a calificat în finala Campionatului European de handbal feminin - EURO 2016 - din Suedia, vineri, la Goteborg, după ce a dispus în semifinale de Danemarca, scor 26-22 (13-13).

Olanda a început în forță și a condus cu 2-0 (min. 5), 4-2 (9), 6-3 (12), dar Danemarca a egalat, 8-8 (18). Batavele au mai avut două goluri avans de câteva ori, dar la pauză scorul a fost egal, 13-13.

Olanda s-a desprins, practic decisiv, în debutul reprizei secunde, după șase goluri consecutive, 19-13 (43), iar apoi a gestionat foarte bine avansul de pe tabelă, câștigând cu 26-22.

Cele mai bune de la învingătoare au fost portarul Tess Wester (11 mingi parate, 33%), Estavana Polman, cu 7 goluri, și Cornelia Groot, 6 goluri.

De la daneze s-au evidențiat portarul Sandra Toft (11 parade, 32%), Stine Jorgensen, cu 6 goluri, și Stine Nielsen, cu 4 goluri.

Olanda a realizat deja în Suedia cea mai bună performanță a sa la EURO, precedenta fiind un loc 7 în 2014.

În a doua semifinală se înfruntă, vineri, de la ora 21,45 (ora României), vicecampioana olimpică Franța și campioana mondială și europeană Norvegia.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”