Handbal feminin: România - Slovenia 31-28, la Campionatul Mondial din Germania

Handbal feminin: România - Slovenia 31-28, la Campionatul Mondial din Germania

Naționala feminină de handbal a României a obținut a doua sa victorie în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania, 31-28 (14-14) cu Slovenia, duminică, la Trier.

Sursa foto: (c) FRH — Federația Română de Handbal Official / Facebook

Tricolorele au reușit să învingă formația care a produs prima surpriză a competiției, 24-23 cu vicecampioana olimpică Franța, favorita grupei.

Slovenia a început foarte bine meciul și a condus cu 5-1 și 6-2, având în prima repriză chiar și avantaj de cinci goluri, 11-6 și 12-7. La 13-10 pentru slovene, România a reușit o serie de trei goluri la rând și a restabilit egalitatea, 13-13, rezultatul la pauză fiind și el tot egal, 14-14.

România a dominat partea secundă, în care Slovenia nu a mai condus deloc pe tabelă. Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin a avut mult timp avantaj de unu-două goluri. Finalul a fost unul dramatic, după ce s-a restabilit egalitatea, 26-26. România a marcat de două ori la rând (28-26), slovenele au redus din diferență (28-27), dar România a mărit ecartul la trei goluri (30-27), tranșând soarta partidei, câștigată cu 31-28.

Cristina Neagu, cu 11 goluri, a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre.

Au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu (9 mingi apărate) — Aneta Udriștioiu (4 goluri), Melinda Geiger (1), Cristina Florianu, Cristina Neagu (11), Crina Pintea (6), Valentina Ardean-Elisei (4), Eliza Buceschi (5), Mădălina Zamfirescu, Timea Tătar, Cristina Laslo, Ana-Maria Dragut. Selecționer: Ambros Martin.
Slovenia: Amra Pandzic (6 mingi apărate), Maja Vojnovic — Teja Ferfolja, Ana Gros (10 goluri), Tjasa Stanko (5), Ana Abina (1), Nina Zulic (2), Neli Irman, Alja Koren (4), Alja Vrcek (2), Lina Krhlikar (1), Ines Amon (3), Aneja Beganovic. Selecționer: Salvador Kranjcic.

Au arbitrat muntenegrenii Ivan Pavicevic și Milos Raznatovic.

După 29-17 cu Paraguay, România ocupă primul loc în clasamentul grupei.

Tot duminică se vor juca partidele Franța — Angola și Paraguay — Spania.

Luni va fi zi de pauză în Grupa A, iar marți sunt programate partidele Slovenia — Angola, Franța — Paraguay și România — Spania. Primele patru clasate se califică în optimile de finală.
AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...