Handbal feminin: România, locul 5 la Campionatul European, după 23-22 cu Germania

Handbal feminin: România, locul 5 la Campionatul European, după 23-22 cu Germania

Naționala feminină de handbal a României a încheiat pe locul 5 la Campionatul European - EURO 2016 - din Suedia, după ce a învins Germania cu scorul de 23-22 (11-11), vineri, la Goteborg, într-un meci de clasament, grație unui gol marcat în ultima secundă de Cristina Zamfir, cu prețul unei accidentări.

Cu câteva secunde înainte de final, pe atacul Germaniei, Zamfir a recuperat o minge scăpată de Wohlbold și a plecat pe contraatac, marcând din extrema stângă, însă în săritură s-a ciocnit de portarul Clara Woltering și apoi de bară. Mingea a intrat în plasă, dar cele două jucătoare au avut nevoie de îngrijiri medicale, situația româncei fiind mai puțin serioasă decât a adversarei.

Tricolorele au câștigat la limită un meci echilibrat, lipsit de o miză prea importantă, după ce ambele echipe au ratat calificarea în semifinale. În aceste condiții, selecționerul Ambros Martin a preferat să le menajeze pe Paula Ungureanu și pe interul Cristina Neagu, care nu au fost incluse nici pe foaia de meci.

România a deschis scorul, dar apoi Germania a avut 4-2 (min. 12), apoi România a condus cu 6-5, 7-6 și 8-7, adversarele au revenit în avantaj, dar la pauză scorul a fost egal, 11-11.

Echipa noastră a început foarte bine repriza a doua și a avut în premieră un avans de trei goluri pe tabelă, 15-12 (34), după patru reușite consecutive, dar peste patru minute scorul era din nou egal, 15-15.

Cele două echipe au mers cap la cap până în min. 48, iar apoi Germania a fost echipa care a preluat conducerea, 21-20 (51) și 22-21 (57). Cristina Laslo a adus egalarea, cu 37 de secunde înainte de final, iar apoi Zamfir a marcat golul victoriei, 23-22.

Merită remarcată contribuția importantă a tinerei portărițe Yuliya Dumanska, debutantă, care a intrat în poartă de două ori în ultimele 11 minute de joc și de fiecare dată a apărat o aruncare de la 7 metri (Huber, Naidziniavicius).

Au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu (11 mingi parate), Yuliya Dumanska (2 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (3 goluri), Gabriella Szucs (2), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi, Cristina Florică, Cristina Laslo (3), Ana Maria Iuganu (1), Laura Popa, Cristina Zamfir (6), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan (1), Laura Chiper (3). Selecționer: Ambros Martin.
Germania: Clara Woltering (11 mingi parate), Dinah Eckerle — Saskia Lang (1 gol), Jenny Karolius (3), Meike Schmelzer (3), Anna Loerper, Julia Behnke (1), Kim Naidziniavicius (2), Anne Hubinger (3), Emily Bolk (1), Svenja Huber (5), Lone Fischer (1), Kerstin Wohlbold (1), Alicia Stolle (1). Selecționer: Michael Biegler.

Au arbitrat norvegiencele Kjersti Arntsen și Guro Roen.

România a obținut cel mai bun rezultat al său din ultimele trei ediții ale Campionatului European, după locul 10 în 2012 și 9 în 2014. Singura medalie rămâne bronzul din 2010.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...