Handbal feminin: Rusia, prima echipă calificată în semifinalele EURO 2018; Serbia, eliminată din cursă

Handbal feminin: Rusia, prima echipă calificată în semifinalele EURO 2018; Serbia, eliminată din cursă

Rusia e prima echipă calificată în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018, găzduit de Franţa, după ce a învins, cu un scor categoric, 32-21, echipa Danemarcei, luni, la Nantes, în prima grupă principală.

Ana Viahireva a marcat 9 goluri pentru campioanele olimpice, Polina Kuzneţova a reuşit 6, Iulia Managarova şi Daria Samohina, câte 3. De la daneze s-au evidenţiat Kathrine Heindahl, 5 goluri, Anne Mette Hansen, 4, Lotte Grigel şi Mette Tranborg, câte 3.

Portarul Ana Sedoikina a reuşit să pareze nu mai puţin de 14 şuturi în acest meci.

Derby-ul balcanic a fost câştigat de Muntenegru, care a învins Serbia la limită, 28-27, după ce la pauză era condusă cu 15-12. Serbia este eliminată din competiţie după acest eşec, dar Muntenegru mai speră la semifinale, însă are nevoie de o victorie în faţa Danemarcei şi ca Serbia să învingă campioana mondială Franţa.

Katarina Krpez Slezak, autoare a 12 goluri, a fost cea mai bună din echipa Serbiei, iar Dijana Radojevic a înscris 5 goluri. Djurdjina Jaukovic, Majda Mehmedovic (CSM Bucureşti) şi Milena Raicevic au înscris fiecare câte 6 goluri pentru Muntenegru, iar Jovanka Radicevic (CSM Bucureşti) a contribuit cu 5.

În clasament, pe primul loc se află Rusia, cu 8 puncte, urmată de Franţa, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Suedia, 3 puncte, Serbia, 2 puncte, Danemarca, 2 puncte.

Miercuri sunt programate ultimele partide, Danemarca - Muntenegru, Suedia - Rusia şi Serbia - Franţa. Primele două clasate din grupă se califică în semifinale.

Marţi, de la ora 19,00, în Grupa principală 2 (la Nancy), România întâlneşte echipa Spaniei.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...