Handbal feminin: Spaniolul Ambros Martin, noul selecționer al echipei României

Spaniolul Ambrosio José Martín Cedres este de marți noul antrenor al echipei naționale feminine de handbal a României, anunță Federația Româna de Handbal pe site-ul său oficial.

Sursa foto

Cel mai bun antrenor din lume în 2013 și 2014, câștigător de două ori al Ligii Campionilor, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia Handbalului Național Feminin, precizează FRH.

Antrenorul spaniol îl va înlocui pe suedezul Tomas Ryde, care a condus naționala României în ultimele 16 luni și care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, ''aceasta oferindu-i la acest moment oportunități deosebite''.

''Consider numirea lui Ambros Martin, un antrenor din elita handbalului mondial feminin, ca fiind un nou pas important pentru proiectul nostru Handbalul, Sport Național. Venirea sa confirmă hotărârea noastră de a lucra cu cei mai buni profesioniști din handbalul mondial, atât la naționala de fete, cât și la naționala de băieți, condusă de Xavi Pasqual. Mă bucur enorm că alături de ei sunt antrenori de top din România și le mulțumesc lui Costică Buceschi și lui Eliodor Voica pentru contribuția lor la acest proiect. Sunt convins că mixul de experiență internațională și înțelegere a competiției locale va continua să dea rezultate la cel mai înalt nivel. Un mare mulțumesc lui Tomas Ryde pentru colaborarea noastră și rezultatele excepționale obținute împreună. Mult succes în proiectele viitoare'', a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.
La naționala feminin, Ambros Martin va face echipă cu actualul antrenor secund, Costica Buceschi, și cu antrenorul cu portarii, Jaume Fort Mauri. El va conduce în paralel și echipa maghiară de club Gyori Audi ETO KC, cu care a câștigat cele două trofee europene.

Înainte de a venit la Gyor, în 2012, Ambros Martin a petrecut opta ani la Itxako Navarra, cu care a cucerit 11 trofee.
Ryde a obținut cu naționala României medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015, dar tricolorele nu au trecut de grupe la Jocurile Olimpice de la Rio cu scandinavul pe banca tehnică.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări