Handbal masculin: Gheorghe Tadici - "Ne-a bătut comuna Kosovo"

Handbal masculin: Gheorghe Tadici - "Ne-a bătut comuna Kosovo"

Antrenorul Gheorghe Tadici a declarat, luni, pentru AGERPRES, că echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă de "comuna Kosovo" în preliminariile EURO 2022, făcând referire la aria extrem de mică de selecţie a selecţionatei înfiinţate în urmă cu doar şase ani.

"Nu ştiu care e cuvântul mai grav, umilinţă sau ruşine. Ne-a bătut comuna Kosovo... E ca şi cum ar juca o comună de la noi cu o echipă din Bucureşti", a spus antrenorul formaţiei feminine HC Zalău.

Tadici a explicat că înfrângerea umilitoare cu Kosovo a fost cauzată de modul în care a fost gestionat handbalul românesc masculin în ultimii zece ani.

"Problema este modul în care a fost gestionat handbalul masculin în ultimii 10 ani... Mă refer la faptul că s-a jucat fără număr de străini, de abia de anul acesta s-a introdus obligaţia de a avea doi români în teren. Să ne uităm care e viitorul handbalului masculin... Ştiţi unde suntem cu juniorii şi cu tineretul, adică anticamera echipei naţionale? Vă spun eu, în grupa a doua valorică, acolo suntem. Pentru prima dată de 30 de ani încoace sau mai mult. Deci viitorul handbalului masculin nu sună bine atâta timp cât realitatea este asta, că suntem în grupa a doua valorică şi cu juniorii, şi cu tineretul", a precizat Gheorghe Tadici.

Echipa naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de selecţionata Kosovo, cu 30-25 (16-12), duminică seara, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Bucureşti, în Grupa a 8-a din faza a doua a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2022 .

În clasament, Suedia ocupă primul loc, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de România, 3 puncte (4 j), Kosovo, 3 p (4 j), Muntenegru, 2 p (3 j).

Ultimele meciuri ale României vor avea loc pe 28 aprilie, cu Suedia, la Sibiu, şi pe 2 mai, cu Muntenegru, la Podgorica.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, şi vicecampioana Croaţia sunt deja calificate, la fel şi gazdele Ungaria şi Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Ultima participare a naţionalei României la un Campionat European a fost în 1996, la ediţia organizată de Spania, la care prima reprezentativă a încheiat pe poziţia a noua.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski