Handbal masculin: România, învinsă de Serbia cu 27-22, în preliminariile EURO 2018

Handbal masculin: România, învinsă de Serbia cu 27-22, în preliminariile EURO 2018

Selecționata României a fost învinsă de puternica națională a Serbiei cu scorul de 27-22 (16-13), duminică seara, în Sport Centar Mladost "Jezero" din Kragujevac, într-un meci din Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018 la handbal masculin.

Serbia s-a impus din nou, fără emoții de data aceasta, după ce câștigase joi și la Baia Mare, cu 23-22, grație unui gol marcat în ultima secundă.

Gazdele s-au desprins repede pe tabelă, având 3-1 (min. 5), 5-2 (6), dar în minutul 9 scorul era egal din nou, 6-6. Serbia a punctat de patru ori la rând și s-a dus la 10-6 (16). La 11-7, România a avut două minute doi jucători în plus dar nu a reușit să marcheze, iar Serbia și-a mărit avansul de pe tabelă la șase goluri, 14-8 (23). Tricolorii au redus din ecart până la pauză, când scorul era de 16-13 pentru sârbi.

În min. 33, diferența de pe tabelă era minimă, 16-15, dar România nu a rezistat și a încasat patru goluri la rând, 20-15 (39). Până la final, jucătorii antrenați de spaniolul Xavier Pascual nu au reușit să se apropie la mai puțin de patru goluri, Serbia învingând cu 27-22.

Au evoluat echipele:
Serbia: Strahinja Milic, Vladimir Cupara — Rade Veljko Indjic, Zarko Sesum (3 goluri), Darko Djukic (5), Petar Nenadic (3), Bogdan Radivojevic (2), Dobrivoje Markovic (3), Petar Djordjic (4), Rastko Stojkovic (1), Nemanja Ilic (1), Nemanja Zelenovic (3), Drasko Nenadic, Mijajlo Marsenic (1), Marko Vujin (1), Alexandar Stanojevic. Selecționer: Jovica Cvetkovic.

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu — Georgică Cîntec, Marius Mocanu (3), Ionuț Ramba (1), Andrei Mihalcea (2), Demis Grigoraș (1), Valentin Ghionea (2), Dan Racoțea, Marius Sadoveac (3), Alexandru Csepreghi (2), Radu Lazăr (1), Cristian Fenici (2), Chike Osita Onyejekwe (4), Dan Andrei Savenco, Răzvan Pavel (1). Selecționer: Xavier Pascual Fuertes.

Au arbitrat slovacii Peter Brunovsky și Vladimir Canda, iar delegat EHF a fost Victor Poladenko (Rusia).

În alt meci jucat duminică, Polonia și Belarus au terminat la egalitate, 27-27.

În clasament, pe primul loc se află Serbia, cu 6 puncte, urmată de Belarus, 5 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 1 punct.

România mai are de jucat două meciuri, cu Belarus acasă, pe 15 iunie, și cu Polonia, în deplasare, pe 18 iunie.

Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018. România nu s-a mai calificat la Campionatul European de 22 de ani.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante