Hans Klemm: Atât personal, cât și în numele SUA transmit condoleanțe familiei caporalului Mădălin Stoica

Hans Klemm: Atât personal, cât și în numele SUA transmit condoleanțe familiei caporalului Mădălin Stoica

Curajul soldaților români în misiunea NATO din Afganistan continuă să demonstreze cel mai profund angajament față de apărarea libertății și democrației, a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și prietenilor caporalului Mădălin Stoica, precum și camarazilor lui de arme.

 ''Am aflat cu tristețe despre moartea caporalului Mădălin Stoica, ucis într-un incident în Kandahar — Afganistan și despre rănirea altor doi soldați români. Atât personal, cât și în numele Statelor Unite ale Americii, doresc să transmit condoleanțe familiei și prietenilor caporalului Mădălin Stoica, precum și camarazilor lui de arme. De asemenea, le doresc însănătoșire grabnică soldaților răniți'', a transmis ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Potrivit acestuia, ''curajul soldaților români în misiunea NATO din Afganistan continuă să demonstreze cel mai profund angajament față de apărarea libertății și democrației''.

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...