Hans Klemm: România a fost ținta "războiului de propagandă"

Hans Klemm: România a fost ținta "războiului de propagandă"

România a fost ținta "războiului de propagandă", una din amenințările actualității, a afirmat miercuri ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, referindu-se la declarațiile președintelui rus Vladimir Putin după ce sistemul antirachetă de la Deveselu a devenit operațional.

"Războiul de propagandă este un alt tip de amenințare. Bineînțeles, nu este o amenințare nouă pentru Alianța Nord-Atlantică. Am văzut acest tip de amenințare în timpul Războiului Rece, dar am observat că a evoluat în ultimii ani. Din nefericire, România a fost ținta unor asemenea atacuri", a spus diplomatul american.

El a făcut referire la declarațiile președintelui rus Vladimir Putin. "Săptămâna trecută, președintele Putin a făcut declarații împotriva României în contextul participării acestei țări la rețeaua sistemului antirachetă. Alianța a petrecut ore întregi pentru a explica intențiile acestui sistem, cum funcționează, ce poate face și ce nu. Cu toate acestea, Rusia continuă să emită relatări false", a afirmat diplomatul american.

Klemm a adăugat că este datoria presei să transmită informații corecte și verificate.

"Libertatea presei ne va face să câștigăm războiul informațiilor. În acest moment critic, depinde de media să își facă meseria în întregime, fără să apeleze la scurtături, să publice comunicate de presă în mod automat, mai ales din surse care nu spun mereu întreaga poveste. Presa trebuie să investigheze, să caute adevărul, să chestioneze tot și să contacteze toate persoanele implicate", a punctat ambasadorul.

El s-a întâlnit miercuri cu studenți ai Universității din București, unde a susținut discursul "NATO in the 21st Century" și a răspuns întrebărilor acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina