Haos în țara în care oamenii s-au trezit pe două fusuri orare

Haos în țara în care oamenii s-au trezit pe două fusuri orare

Libanezii s-au trezit din somn pe două fusuri orare din pricina unei neînțelegeri dintre oamenii politici și autoritățile creștine cu privire la momentul în care țara ar trebui să treacă la ora de vară, relatează BBC.

Imagine din Beirut, Liban FOTO Shutterstock

Prim-ministrul interimar al Libanului Najib Mikati a transmis că țara va trece la ora de vară în momentul în care va lua sfârșit Ramadanul , dar autoritățile religioase au anunțat că vor trece la ora de vară în ultima duminică din luna martie.

Mikati a anunțat joi hotărârea de a amâna trecerea la ora de vară până joi, 20 aprilie, la miezul nopții. Premierul nu și-a motivat decizia, însă mulți o consideră o modalitate de a-și crește popularitatea în timpul Ramadanului.

Ramadanul a început miercuri, 22 martie și se încheie vineri, 21 aprilie.

În cazul în care se trece la ora de vară, musulmanii își vor încheia postul cu o oră mai devreme , în jurul orei 18:00 în loc de 19:00, ora la care apune soarele.

Dar, Biserica Maronită din Liban a afirmat că nu va lua în considerare hotărârea, descriind-o drept „surprinzătoare”.

Două posturi de știri LBCI și MTV au anunțat că vor trece la ora de vară, însă compania aeriană Middle East Airlines a transmis că orele de zbor vor fi adaptate pentru a evita perturbarea orarelor internaționale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”