Harghita: 49 de grenade ofensive din Primul Război Mondial, descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa

Harghita: 49 de grenade ofensive din Primul Război Mondial, descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a intervenit, miercuri seara, pentru ridicarea şi depozitarea în condiţii de siguranţă a unui număr de 49 de grenade ofensive, provenite cel mai probabil din Primul Război Mondial, care au fost descoperite pe malul unui râu, la Vlăhiţa.



Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat că elementele de muniţie au fost descoperite întâmplător de o persoană, care a sunat la numărul de urgenţă 112.

"Elementele de muniţie rămase neexplodate au fost descoperite accidental de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate şi care, realizând pericolul la care se expune, a anunţat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Grenadele prezentau un real pericol, având în vedere faptul că erau intacte, provenind, cel mai probabil, din Primul Război Mondial", a precizat sursa citată.

Muniţia a fost ridicată şi transportată, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii ulterioare.



Este prima misiune din acest an a echipei pirotehnice a ISU Harghita. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”