Harghita: Aproximativ 100 de persoane au protestat pentru a treia seară la Miercurea Ciuc

Harghita: Aproximativ 100 de persoane au protestat pentru a treia seară la Miercurea Ciuc

Aproximativ 100 de persoane au protestat pentru a treia seară consecutiv în centrul orașului Miercurea Ciuc, pentru a-și exprima nemulțumirea față de adoptarea de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

Oamenii, români și maghiari, s-au adunat pe platoul din fața Palatului Administrativ, purtând pancarte pe care scria: 'În democrație hoții stau la pușcărie', 'Du-te la închisoare', 'Dragnea nu uita, România nu-i a ta', 'Lașilor' sau 'Enough is enough'. Protestatarii au strigat și: 'Șobolan de noapte, ai trecut la fapte', 'Dacă vă pasă, ieșiți din casă', 'Statul la căldură, primul pas spre dictatură', 'Nu stați la căldură, și pe voi vă fură', 'PSD-Ciuma roșie', 'Suntem pașnici, dar nu proști'.

Printre protestatari s-au numărat atât tineri, cât și bătrâni, o femeie de 93 de ani spunând că a ieșit în stradă pentru că nu vrea ca țara să fie condusă de hoți.

De asemenea, un tânăr, prezent pentru a treia seară în Piața Libertății, a spus că simte că este umilit de guvernanți și de aceea vrea să își facă auzită vocea.

'Încercăm să ne facem auziți, nu numai de către politicienii care decid ci și de către cei care au lăsat să se întâmple asta și au stat acasă, atunci când se putea schimba ceva. Și atunci când oamenii nu se trezesc la timp, pierd șansele cu care este posibil să nu se mai întâlnească niciodată. Simt că ne sfidează, că ne umilesc și începe să se umple paharul și să fie ultima picătură. Problema este că atunci când se va umple paharul, nu știm în ce direcție va curge apa', a spus tânărul protestatar.

Acțiunea de protest de la Miercurea Ciuc s-a finalizat după aproximativ o oră, iar protestatarii au spus că vor reveni în centrul orașului și sâmbătă.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”