Harghita: Bărbatul care a lovit un poliţist local, cercetat în stare de libertate

Harghita: Bărbatul care a lovit un poliţist local, cercetat în stare de libertate

Bărbatul din Odorheiu Secuiesc, care a lovit un poliţist local şi a provocat distrugeri maşinii cu care se deplasa acesta, va fi cercetat în stare de libertate, după ce magistraţii au respins propunerea de arestare preventivă.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a anunţat, marţi, că "Judecătoria Odorheiu Secuiesc a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus faţă de cel în cauză măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile".

După comiterea faptelor, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind acuzat pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere şi, ulterior, a fost prezentat instanţei de judecată.

IPJ Harghita reaminteşte că faţă de cel în cauză, un bărbat de 37 ani, din Odorheiu Secuiesc, "există date şi indicii că l-ar fi lovit în repetate rânduri pe concetăţeanul său G.R., de 20 de ani, şi a lovit de mai multe ori cu un snowmobil şi autoturismul în care acesta se deplasa şi pe care l-a urmărit din zona turistică Mădăraş, până în satul Sub Cetate din comuna Zetea".

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Katona Lorand, a declarat luni, pentru AGERPRES, că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţistul local se afla în timpul liber, într-o pensiune din zona Harghita-Mădăraş, când a fost ameninţat şi invitat să părăsească incinta de către un bărbat, "renumit om de afaceri din Odorheiu Secuiesc".

Potrivit sursei citate, agentul nu a răspuns solicitării acestuia, iar când a părăsit pensiunea, a fost atacat de cel care l-a ameninţat şi i-au fost aplicate "mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, provocându-i răni grave în zona feţei".

Katona Lorand a precizat că poliţistul local a reuşit, cu ajutorul prietenilor, să părăsească zona cu un autoturism şi să sune la numărul de urgenţă 112. Ulterior, agresorul a urmărit cu un snowmobil autoturismul, pe o distanţă de aproximativ 20 kilometri, şi a intrat de mai multe ori cu viteză în acesta.

Sursa citată a menţionat că poliţistul local a fost internat în spital cu leziuni multiple în zona feţei şi cu fractură de piramidă nazală.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc susţine că incidentul a fost cauzat de faptul că agresorul a fost sancţionat de mai multe ori de poliţistul local şi de colegii acestuia, "fiind nemulţumit de activitatea acestuia şi a agenţilor". AGERPRES (AS-A-autor: Gina Ştefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”