Harghita: Câteva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc

Harghita: Câteva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc

Câteva zeci de persoane au protestat joi seara, pentru a doua seară consecutiv, în centrul municipiului Miercurea Ciuc față de adoptarea proiectului de lege referitor la grațiere și a ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale.

În ciuda frigului și a ceții dense, oamenii au venit pentru a-și exprima nemulțumirea față de felul în care Guvernul a luat această decizie, toți solicitând retragerea ordonanței de urgență. Protestatarii au purtat pancarte pe care se putea citi: "Dacă legalizăm hoția se duce naibii România", "Dragnea, nu uita. România nu-i a ta!" "Nu vă e rușine', "Noaptea ca hoții". De asemenea, aceștia au strigat: "Nu scăpați de noi, noi scăpăm de voi", "Refuz, refuz acest abuz", "Retrageți ordonanța!", "Lașilor".

Unul dintre tinerii prezenți pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc a venit însoțit de fiul său, de cinci luni, și a spus că în acest moment, în urma deciziilor luate de Guvern, sunt în joc atât viitorul său cât și al copilului.

"Este vorba și despre viitorul meu, nu doar despre viitorul lui. Nu accept ceea ce a decis guvernul prin această ordonanță, modul obraznic în care a făcut-o. Respect decizia alegătorilor, sau a majorității care a decis în 11 decembrie, dar nu pot să accept această hotărâre a Guvernului și am ieșit în stradă pentru că vreau să fie retrasă această ordonanță', a spus acesta.

Protestul de la Miercurea Ciuc a fost autorizat și s-a finalizat după aproximativ o oră. O acțiune similară este programată joi seara, de la ora 20. și la Odorheiu Secuiesc.

AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă